Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Φαίνεται κάτι το εύκολο. Αλλά το να αλλάξεις σπίτι, να περάσεις από ένα μοναστήρι σε άλλο, δεν είναι τόσο απλό. Να αφήσεις μια κοινότητα, όπου συνέβα-λες να δημιουργηθεί ένα οικογενειακό πνεύμα. Να πας μακριά από το περιβάλλον όπου σε γνωρίσει και σε είχαν εκτιμήσει. Να αφήσεις όχι μόνο τους συγγενείς σου, αλλά να αποχωριστείς και από τον άρρωστο πατέρα σου. Να αφήσεις στα χέρια άλλων τα έργα που κόπιασες εσύ, για να ολοκληρωθούν….
Όλα αυτά με έβαλαν μέσα σε ένα ωκεανό σκέψεων και προβλημάτων. Δεν είναι μικρό να πας σε ένα άλλο μοναστήρι, που δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις και δεν γνωρίζεις τα άτομα με τα οποία θα ζήσεις.

Άδικα σκέπτομαι και προσπαθώ να λύσω με το δικό μου το μυαλό όλη αυτή την ανακατωσούρα Δεν λύνω τίποτε χρησιμοποιώντας ανθρώπινα επιχειρήματα.
Διηγούμαι τι μου συνέβη μερικά χρόνια πριν που έζησα αυτή την κατάσταση.
Βρέθηκα πρόσωπο με πρόσωπο με Εκείνον που κρατά στα χέρια του τη ζωή μου. Σ’ Εκείνον εγκαταλείφτηκα. Σ’ Εκείνον ζητούσα πληροφορίες κάθε φορά που έφτανα σ’ ένα περίπλοκο σταυροδρόμι.
Μπροστά στο αρτοφόριο, ολομόναχος και μέσα στο σκοτάδι, περιμένω πάντα μια απάντηση: «Μα για κοίτα, λέω στον εαυτό μου, τι σκαρφίζεται ο Θεός κάτω για να με έχει πάντα κάτω από το βλέμμα του και τη φροντίδα του.
Μπροστά μου υπήρχε ένα φύλλο χαρτιού πάνω στον πάγκο. Ήταν ο Λόγος της ζωής. Το πήρα στα χέρια μου και το διάβασα προσεκτικά:«Εάν κάποιος με αγαπά, ο Πατέρας μου θα τον αγαπήσει και θα έλθουμε σ’ αυτόν και θα κατοικήσουμε σ’ αυτόν». Τότε είπα στον εαυτό μου: Είναι η Αγία Τριάδα που κατοικεί μέσα μου!
Γιατί λοιπόν αυτό ο φόβος που θα αλλάξω μοναστήρι;! Μα γιατί;! Αν είναι τα τρία θεϊκά πρόσωπα που ενδιαφέρονται για μένα και έρχονται να δημιουργήσουν μοναστήρι μέσα μου και μαζί μου; Τότε είναι ο Θεός το μοναστήρι μου, είμαι εγώ το μοναστήρι του Θεού.
Με την πρώτη ευκαιρία, διηγήθηκα στους φίλους αυτή τη σκέψη μου. ως. Με ευχαρίστησαν, διότι και εκείνοι και εγώ βοηθηθήκαμε να νιώσουμε την ελευθερία της υπακοής, που μπορεί να χρειαστεί και σε κάποια άλλη στιγμή που θα κληθούμε να δημιουργήσουμε ένα μοναστήρι σε κάποια άλλη γωνιά της γης δημιουργώντας από την πρώτη στιγμή μια αληθινή κοινωνία.
 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου