Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΜΑΣ

ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

 

Σεβασιμότατε,

θα ήθελα να σας ενημερώσω είναι πως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ξεκινά επισήμως το πρόγραμμα της Caritas Hellas (χρηματοδοτούμενο από την Caritas Europa) βοήθειας προς τους πρόσφυγες που καταφτάνουν καθημερινώς στα δύο αυτά νησιά.

Σήμερα το πρωί, μαζί με την κ. Σελέστ, και δύο εθελοντές από την ενορία, επισκεφτήκαμε τον κ. Αυγερινό, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, ο οποίος θα μας παράσχει κάθε στήριξη σε αυτό το θέμα. 

Το απόγευμα επισκευτήκαμε το Κέντρο Ταυτοποίησης στο Μερσινίδι (λίγο έξω από τη Χώρα), όπου είδαμε την κατάσταση στην  οποία διαβιώνουν οι πρόσφυγες. Θα έχουμε τη συμπαράσταση και τη βοήθεια και των Γιατρών του κόσμου, με τους οποίους μιλήσαμε, κι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοια θέματα.

Το πρόγραμμα, όπως σας είπα, ξεκινάει τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, με τη διανομή από τους εθελοντές της ενορίας Χίου 200 υπνόσακων (sleeping bags) και υποστρωμάτων προς τους πρόσφυγες. Η διανομή αυτή θα γίνεται δύο φορές το μήνα (συνολικά 400 υπνόσακοι και υποστρώματα). 

Το πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και στη Μυτιλήνη, όπου και εκεί υπάρχουν εθελοντές της ενορίας, που θα βοηθήσουν στη διανομή της Caritas.Την περασμένη εβδομάδα ο π. Αντώνης Βουτσίνος από τη Σύρο, έστειλε χρήματα και αγοράσαμε γάλα και μπιμπερό για τα πολλά παιδιά και βρέφη που συμπεριλαμβάνονται μέσα στους πρόσφυγες που καταφθάνουν εδώ.

Όλο αυτό το πρόγραμμα βοήθειας της Caritas προς Χίο και Μυτιλήνη θα διαρκέσει 6 μήνες, με προοπτική να συνεχιστεί.

Καλό σας βράδυ.
π. Λέων 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Ενοριών 10-11 Δεκεμβρίου 2022

 Οικισμός Ενορία 10-11 Δεκεμβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου