Ο δάσκαλος Ιησούς

Ο δάσκαλος Ιησούς.

Είναι η έκπληξη. Είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη: Ο Θεός είναι τόσο μέσα σου για να είναι πιο οικείος σε σένα και από τον ίδιο τον εαυτό σου.

Ακούστε ένα ινδικό μύθο: Υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι ήταν προικισμένοι με θεία δύναμη. Αλλά τόσο πολύ έκαναν κατάχρηση αυτού του προνομίου που ο Brahma, ο κύριός τους, αποφάσισε να καταργήσει, να ακυρώσει αυτή την εξουσία και να την κρύψει σε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν πια να την βρουν.

Οι μικροί θεοί κλήθηκαν να βρουν ένα μέρος για να θάψουν αυτό …. το θησαυρό . Όλοι έκαναν αυτήν την πρόταση: «Ας θάψουμε τη θεϊκότητα του ανθρώπου μέσα στη γη."

Αλλά ο Brahma απάντησε: «Αυτό δεν είναι αρκετό, ο άνθρωπος θα σκάψει και θα την ανακαλύψει.

Οι θεοί απάντησαν: «Ας την πετάξουμε τότε στα βάθη των ωκεανών».

Αλλά ο Brahma ανέφερε: «Αργά ή γρήγορα ο άνθρωπος θα εξερευνήσει τα βάθη: Θα την ανακαλύψει και θα την επαναφέρει στην επιφάνεια».

Ο κύριος των θεών είχε μια ιδέα: «Να λοιπόν αυτό που πρέπει να κάνουμε: Θα την κρύψουμε στα έγκατα του ίδιου του ανθρώπου. Είναι το μόνο μέρος όπου ο άνθρωπος ποτέ δεν θα τη βρει. είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει πώς να δει, ούτε θέλει να ψάξει μέσα στον εαυτό του.

Αλλά από τον ουρανό ήρθε ο Κύριος όλων. Ο Ιησούς ήρθε για να διδάξει τον άνθρωπο πώς να ανακαλύψει το Θησαυρό. Αναστήθηκε αποκαλύπτοντας τον τάφο του εγωισμού των ανθρώπων. Αυτός, ο θησαυρός μετέτρεψε την αιχμαλωσία σε θρίαμβο ελευθερίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου