Ο δάσκαλος Ιησούς

Ο δάσκαλος Ιησούς.

Είναι η έκπληξη. Είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη: Ο Θεός είναι τόσο μέσα σου για να είναι πιο οικείος σε σένα και από τον ίδιο τον εαυτό σου.

Ακούστε ένα ινδικό μύθο: Υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι ήταν προικισμένοι με θεία δύναμη. Αλλά τόσο πολύ έκαναν κατάχρηση αυτού του προνομίου που ο Brahma, ο κύριός τους, αποφάσισε να καταργήσει, να ακυρώσει αυτή την εξουσία και να την κρύψει σε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν πια να την βρουν.

Οι μικροί θεοί κλήθηκαν να βρουν ένα μέρος για να θάψουν αυτό …. το θησαυρό . Όλοι έκαναν αυτήν την πρόταση: «Ας θάψουμε τη θεϊκότητα του ανθρώπου μέσα στη γη."

Αλλά ο Brahma απάντησε: «Αυτό δεν είναι αρκετό, ο άνθρωπος θα σκάψει και θα την ανακαλύψει.

Οι θεοί απάντησαν: «Ας την πετάξουμε τότε στα βάθη των ωκεανών».

Αλλά ο Brahma ανέφερε: «Αργά ή γρήγορα ο άνθρωπος θα εξερευνήσει τα βάθη: Θα την ανακαλύψει και θα την επαναφέρει στην επιφάνεια».

Ο κύριος των θεών είχε μια ιδέα: «Να λοιπόν αυτό που πρέπει να κάνουμε: Θα την κρύψουμε στα έγκατα του ίδιου του ανθρώπου. Είναι το μόνο μέρος όπου ο άνθρωπος ποτέ δεν θα τη βρει. είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει πώς να δει, ούτε θέλει να ψάξει μέσα στον εαυτό του.

Αλλά από τον ουρανό ήρθε ο Κύριος όλων. Ο Ιησούς ήρθε για να διδάξει τον άνθρωπο πώς να ανακαλύψει το Θησαυρό. Αναστήθηκε αποκαλύπτοντας τον τάφο του εγωισμού των ανθρώπων. Αυτός, ο θησαυρός μετέτρεψε την αιχμαλωσία σε θρίαμβο ελευθερίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου