Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η καθολική μοναχή αδελφή Andre, πέθανε στα 118 της χρόνια

 

Πέθανε στην ηλικία των 118 ετών η αδελφή Andre Randon, γαλλίδα μοναχή και ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

«Υπάρχει μεγάλη θλίψη, αλλά… ήταν η επιθυμία της να συναντήσει πάλι τον αγαπημένο της αδερφό. Για αυτήν, είναι μια απελευθέρωση», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ταβέλα από το γηροκομείο Sainte-Catherine-Laboure.

Γεννημένη στις 11 Φεβρουαρίου 1904, στο Alés της Γαλλίας, μεταστράφηκε από τον προτεσταντισμό στον καθολικισμό όταν ήταν 19 ετών. Υπηρέτησε παιδιά και ηλικιωμένους σε ένα γαλλικό νοσοκομείο μέχρι που στα 40 της πήρε την απόφαση να γίνει μοναχή και εισήλθε στο Τάγμα των Αδελφών του Ελέους. Πήρε το όνομα Sister Andre προς τιμήν του αποθανόντος αδελφού της. Εβδομήντα έξι χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Τουλόν, στη νότια Γαλλία, όπου διέμενε στον οίκο ευγηρίας Sainte Catherine Labouré.

Το 2021 διαγνώστηκε θετική στον COVID-19 και παρέμεινε σε απομόνωση χωρίς να παρουσιάζει βαριά συμπτώματα. Σε ερώτημα αν φοβήθηκε τον COVID, η αδελφή Andre απάντησε τα εξής: «Όχι, δεν φοβήθηκα γιατί δεν φοβάμαι να πεθάνω… Χαίρομαι που είμαι μαζί σας, αλλά θα ήθελα να είμαι κάπου αλλού — να ξαναβρώ το μεγάλο μου αδερφό, τον παππού μου και τη γιαγιά μου».

Για τα 115α γενέθλιά της το 2019, ο Πάπας Φραγκίσκος της είχε στείλει ευχετήρια κάρτα και ένα Ροδάριο.

Όταν το 2020 έκλεισε τα 116, η γηραιά μοναχή μοιράστηκε τη «συνταγή της για μια ευτυχισμένη ζωή» – προσευχή και ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο καθημερινά.

Σύμφωνα με την Gerontology Research Group, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι τώρα η Maria Branyas Morera, ηλικίας 115 ετών, κάτοικος Ισπανίας.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου