Ο Βοστώνης Μεθόδιος συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Βοστώνης Μεθόδιος συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος συναντήθηκε με τον Πάπα της Ρώμης κ. Φραγκίσκο στο Βατικανό με αφορμή τη Θρονική Γιορτή της Εκκλησίας της Ρώμης, επί τη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας που εκπροσωπεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Εχει εδώ και αρκετά χρόνια καθιερωθεί, ως γνωστόν, η ανταλλαγή ευχών για τις Θρονικές Γιορτές εκατέρωθεν των Εκκλησιών, της Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής.

Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος έγινε με εγκαρδιότητα δεκτός από τον Επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης, Πάπα κ. Φραγκίσκο, λίγες μόνο μέρες από τη λήξη των εργασιών της Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κρήτη.

Με δηλώσεις από τη Ρώμη στον «Εθνικό Κήρυκα», ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος είπε, πως «ήταν μεγάλη μου τιμή να αντιπροσωπεύσω μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού κ. Ιώβ και τον Τριτεύοντα Πατριαρχικό Διάκονο κ. Νήφωνα την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Θρονική Γιορτή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας».

Είπε επίσης, πως «ο Πάπας κ. Φραγκίσκος μας δέχθηκε με πολλή αγάπη. Είναι απλός άνθρωπος, ταπεινός, με μεγάλο χιούμορ. Εκτιμά και σέβεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο».

Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος τόνισε επίσης, πως «ο διάλογος με τους Καθολικούς θεολόγους πήγε καλά».

Υπογραμμίζεται ότι ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος, κόμισε επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στον Πάπα κ. Φραγκίσκο, ενώ του επέδωσε ως δώρο μία εικόνα, με τον εναγκαλισμό μεταξύ του Αγίου Ανδρέα και του Αγίου Πέτρου, ως σύμβολο των αγαθών σχέσεων αγάπης και καταλλαγής μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Ο Πάπας κ. Φραγκίσκος ανταπέδωσε με ένα μετάλλιο του Αγίου Μαρτίνου.

Ο Πάπας κατά την προσφώνησή του αναφέρθηκε στην ιστορική συνάντηση στη Λέσβο, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο, είπε: «σας καλωσορίζω εγκαρδίως στη γιορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Προστατών της Εκκλησίας της Ρώμης.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας παρακαλώ να διαβιβάσετε τη βαθειά ευγνωμοσύνη μου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στην Ιερά Σύνοδο για την αποστολή μίας τέτοιας διακεκριμένης αντιπροσωπείας για την Θρονική μας γιορτή».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου