Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ Β΄ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΠΑΟΛΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ Β΄ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΠΑΟΛΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ
 

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 ο Βασιλιάς των Βέλγων Αλβέρτος Β΄ με τη σύζυγό του Βασίλισσα Πάολα επισκέφτηκαν την Μητρόπολη μας στο Κάστρο της Νάξου. Το βασιλικό ζεύγος, μαζί με την ολιγομελή συνοδεία του, παρακολούθησαν την απογευματινή Θεία Λειτουργία, κατά την οποία, όπως δήλωσε ο Βασιλιάς, προσευχήθηκε για τον αδελφό και προκάτοχό του Βαλδοβίδο, ο οποίος είχε γεννηθεί ακριβώς την ίδια ημέρα το έτος 1930.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το βασιλικό ζεύγος ξεναγήθηκε στη Μητρόπολη και θαύμασε την σπάνια βυζαντινή Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας του 11ου αιώνα που φυλάσσεται στον ιστορικό Ναό. Τόσο ο Βασιλιάς όσο και η Βασίλισσα με τις ερωτήσεις τους, έδειξαν ένα μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με την παρουσία των Χριστιανών Καθολικών στη Νάξο. 

Στους υψηλούς, πιστούς επισκέπτες προσφέρθηκε ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας καθώς επίσης και ένα τεύχος με την ιστορία της Μητρόπολης και του Ενετικού Κάστρου της Νάξου.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου