Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Προερχόμενος από τη Χίο, όπου είχε μεταβεί για να τελέσει την πανήγυρη  προς τιμήν του Αγίου Ισιδώρου, έφθασε στη Σάμο ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον π. Ριχάρδο. Σκοπός του ερχομού στο νησί η ποιμαντική επίσκεψη στην εδώ ενοριακή κοινότητα.

Την Κυριακή το απόγευμα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με την παρουσία αρκετών ενοριτών και απευθύνθηκε  στην Εκκλησία, ζητώντας στα μέλη της κοινότητας να βοηθήσουν την καινούρια προσπάθεια που έγινε στη Σάμο με τον διορισμό ενός λαϊκού, ως βοηθού του εφημερίου ο οποίος και θα παραμείνει στο νησί για  αρκετούς μήνες. Σκοπός της εδώ παρουσίας του βοηθού του εφημερίου είναι, να παραμένει ο Ναός ανοικτός επί καθημερινής βάσης και να προετοιμάζεται η κοινότητα πνευματικά για τη συμμετοχή της στην Ευχαριστία που εξασφαλίζει  δύο φορές το μήνα από τον εφημέριο π. Ριχάρδο.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία έχει δώσει ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα και περιμένουμε μα την ανταπόκριση των μελών της ενορίας αλλά και των επισκεπτών του νησιού να υπάρξουν ακόμα καλύτερα προς όφελος τη ίδιας της ενοριακής κοινότητας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

1η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

1η   ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΗΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 25[24], 1-3                         Προς Εσένα, Κύριε, ύψωσα την ψυχή μου, Θεέ μου, ας μην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου