Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ. Επίσκεψη στην Ενορία μας πραγματοποίησε την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο νησί της Πάρου το πρωί της Κυριακής συνοδευόμενος από τον Εφημέριο. Τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παροικιά και στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το εκκλησίασμα.

Από τη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε η διάθεση για συνεργασία των λαϊκών μελών της ενοριακής κοινότητας με την εκκλησιαστική αρχή, για θέματα που αφορούν την ενορία και στα οποία οι ίδιοι μπορούν να βοηθήσουν τον εφημέριο στην περεταίρω οργάνωση των ενοριών του που εκτείνονται σε δύο διαφορετικά νησιά. Ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτησε με ενθουσιασμό αυτή την ιδέα, υποστηρίζοντας πως η συνεργασία και η πιστότητα στους κανόνες της Εκκλησίας είναι βασικό στοιχείο επιτυχίας του όποιου ενοριακού έργου.

Η ενορία της Πάρου φαίνεται να έχει μεγάλες προοπτικές καθώς υπάρχουν κάποιες εκατοντάδες χριστιανών καθολικών οι οποίοι, μόνιμα ή έστω για μεγάλο χρονικό διάστημα, ζουν διάσπαρτοι σε όλο το νησί.

 

ΠΓΠ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου