Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ. Επίσκεψη στην Ενορία μας πραγματοποίησε την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο νησί της Πάρου το πρωί της Κυριακής συνοδευόμενος από τον Εφημέριο. Τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παροικιά και στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το εκκλησίασμα.

Από τη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε η διάθεση για συνεργασία των λαϊκών μελών της ενοριακής κοινότητας με την εκκλησιαστική αρχή, για θέματα που αφορούν την ενορία και στα οποία οι ίδιοι μπορούν να βοηθήσουν τον εφημέριο στην περεταίρω οργάνωση των ενοριών του που εκτείνονται σε δύο διαφορετικά νησιά. Ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτησε με ενθουσιασμό αυτή την ιδέα, υποστηρίζοντας πως η συνεργασία και η πιστότητα στους κανόνες της Εκκλησίας είναι βασικό στοιχείο επιτυχίας του όποιου ενοριακού έργου.

Η ενορία της Πάρου φαίνεται να έχει μεγάλες προοπτικές καθώς υπάρχουν κάποιες εκατοντάδες χριστιανών καθολικών οι οποίοι, μόνιμα ή έστω για μεγάλο χρονικό διάστημα, ζουν διάσπαρτοι σε όλο το νησί.

 

ΠΓΠ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου