Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ για το ναυάγιο στην Πάρο

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΩΣΗΦ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

 

 

Άγιε Ιωσήφ, εσύ ο οποίος βίωσες τον πόνο όσων πρέπει να διαφύγουν, εσύ ο οποίος αναγκάστηκες να διαφύγεις για να σώσεις τις ζωές των οικείων σου, προστάτευε εκείνους που διαφεύγουν εξαιτίας του πολέμου, του μίσους και της πείνας. Στήριξέ τους στις δυσκολίες, ενδυνάμωσέ τους στην ελπίδα, και βοήθησέ τους να βρουν καλή υποδοχή και αλληλεγγύη. Οδήγησε τα βήματά τους και άνοιξε τις καρδιές εκείνων που μπορούν να τους βοηθήσουν. Αμήν.

Μαζί με τον Άγιο Πατέρα, τον Πάπα Φραγκίσκο, αναπέμπουμε την προσευχή μας για τους πρόσφυγες που «ταξιδεύουν» το Αιγαίο σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Αναπέμπουμε την προσευχή μας για τους Παριανούς και τους Κυκλαδίτες που για άλλη μια φορά έγιναν μάρτυρες ενός ναυαγίου και πρόσφεραν με αυτοθυσία και πόνο τις προσπάθειές τους για την διάσωση των ανθρώπων που κινδύνευσαν στις ακτές μας. Αναπέμπουμε την προσευχή μας για εκείνους που έφτασαν στο «τελικό ταξίδι» και όσους θρηνούν για τους αγαπημένους τους που χάθηκαν στη θάλασσα.

Η θάλασσά μας είναι όμορφη. Όμως κανείς δεν καταλαβαίνει καλύτερα από εμάς τον πόνο που προκαλεί η θάλασσα όταν σου παίρνει τους δικούς σου. Και για μας τους νησιώτες, όλοι είναι δικοί μας όταν παλεύουν με τη θάλασσα.

Μας προσβάλει εμάς τους νησιώτες όταν η θάλασσά μας γίνεται βωμός του χρήματος και της αισχροκέρδειας κάποιων θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές.

Η Εκκλησία μας, μέσω της Κάριτας, σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες και προσφέρει λίγη ανακούφιση στο σωματικό και ψυχικό τους πόνο. Είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι να συνδράμουμε στο έργο των αρχών και των υπηρεσιών που υπερασπίζουν και φροντίζουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Ο Θεός να δώσει να μην ξαναζήσουμε ναυάγιο. Ο Θεός να δώσει ώστε η θάλασσά μας να δίνει μόνο δρόμο σε όποιον ψάχνει την ελπίδα.

 

+Ιωσήφ

 

(φωτογραφία: naxospress.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου