Ο απερχόμενος Αρχιεπίσκοπος υποδέχτηκε στην Καθέδρα τον νεοεκλεγέντα…

Κλήρος και λαός με χαρά υποδέχτηκαν την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, μετά το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα Τήνου, τον νέο Ποιμενάρχη, π. Ιωσήφ Πρίντεζη.
Τον συνόδεψαν από την Σύρο, ο Επίσκοπος Σύρου – Θήρας π. Πέτρος, στην Επισκοπή του οποίου υπηρετούσε ως εφημέριος ο νεοεκλεγμένος Αρχιεπίσκοπος π. Ιωσήφ και οι σεβαστοί γονείς του με την αδερφή του.

Στον Καθεδρικό Ναό της Ξινάρας τον υποδέχθηκε ο Αποστολικός Διαχειριστής της Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος μαζί με το εκκλησίασμα, και πιάνοντάς τον από το χέρι τον οδήγησε στο Ιερό του Ναού, όπου εκεί εκφράστηκαν συγκινητικές ομιλίες από τους Ιεράρχες.

Ο μεν Σεβασμιότατος π. Πέτρος ανθρωπίνως λυπημένος για την στέρηση ενός ικανού εφημερίου, ο δε Σεβασμιότατος π. Νικόλαος χαρούμενος για τον άξιο και ικανό αντικαταστάτη του.
Με ταπεινότητα και υπακοή στο νέο κάλεσμα του ο νεοεκλεγμένος Αρχιεπίσκοπος π. Ιωσήφ ευχαρίστησε το Θεό και τους εν Χριστώ αδελφούς του για τη νέα του υπηρεσία στον «αμπελώνα» του Κυρίου.
Πολύ συγκινητική η ατμόσφαιρά μέσα στο Ναό, ειδικότερα όταν κλήρος και λαός βροντοφώναξαν Άξιος. Άξιος, Άξιος!

Εψάλλει η Δοξολογία προς τον Παντοδύναμο Θεό για τα μεγαλεία που τελεί στην Εκκλησία Του, εν μέσω χαρούμενων κωδωνοκρουσιών.

Στην είσοδο του Ναού, ο αγαπητός Λορέντσος πρόσφερε στον νέο Αρχιεπίσκοπο ευωδιαστή ανθοδέσμη

Παρόντες στην πανηγυρική αυτή υποδοχή ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου π. Γεώργιος, η Έπαρχος Τήνου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αν. Δεληγιάννη, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ι. Σιώτος, η Αντιδήμαρχος κ. Λ. Άνδροβικ – Ρουγγέρη και ευλαβείς πιστοί από χωριά και τη Χώρα Τήνου.

Η επισκοπική διαδοχή τηρώντας και τις θρησκευτικές παραδόσεις, θα φανερώσει και νέα χαρίσματα από τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο.

ΝΦΚ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου