Ο ήλιος και η πηγή

Ο ήλιος και η πηγή.

Πόση πράγματι διαθεσιμότητα χρειάζεται από μέρους εκείνου  που είναι επιφορτισμένος  από την κλήση του, να μένει νύκτα και μέρα, στη διάθεση όλης της κοινότητας.

Όλοι γνωρίζουν τον προορισμό της δημόσιας πηγής που είναι να ξεδιψά οποιονδήποτε  και σε κάθε στιγμή. Όμως όλοι οι χωρικοί κάποια στιγμή διαμαρτυρόντουσαν.  Διότι συχνά, πηγαίνοντας  να πιουν και να πάρουν νερό, δεν έβρισκαν ….. Η πηγή εν ήταν διαθέσιμη….Η πηγή ήταν κλειστή λόγω παγετού.

Όλα τα παράπονα στρεφόταν εναντίον της, αλλά δεν καταλάβαινε, ούτε και ήθελε να καταλάβει   γιατί τόσα παράπονα,  γιατί τόσες απαιτήσεις”.

Όταν πια δεν μπορούσε   να τα υποφέρει όλα αυτά, όταν είχε φθάσει στα όρια  της ανέχειας  στρεφόταν προς τον ήλιο,  τον  άμεσο προϊστάμενό της. Στρεφόταν προς αυτόν για να μιλήσει, να συζητήσει και  πιθανώς  να λύσει τα προβλήματά της, ιδιαίτερα  για να λιγοστέψει την ασυμφωνία της με τους κατοίκους…..

Ενώ στεκόταν απέναντι στον ήλιο, μιλώντας μαζί του,  αυτομάτως τα παράπονα  των χωρικών  σταματούσαν, εξαφανιζόταν το προσωπικό πρόβλημα του παγετού.  Η πηγή τότε αισθανόταν  άνετη  με όλους.

 Κατάλαβε  πως, η λύση  όλων των προσωπικών της  αλλά και των κατοίκων του χωριού ερχόταν από τον διάλογο που είχε με τον ήλιο, και τη συνεχή της επικοινωνία  με τη ζεστασιά. Όλοι οι διψασμένοι  που ερχόντουσαν στην πηγή  θαύμαζαν  με τη σειρά τους  τα θαυμάσια αποτελέσματα  αυτού του διαλόγου  μεταξύ της πηγής και του ήλιου.

Μάθαιναν  και εκείνοι  να στέκονται  στη ζεστασιά του  Ήλιου  για να γίνονται αναβλύζουσες πηγές  για τους άλλους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου