«Ο άστεγος Ιησούς»

«Ο άστεγος Ιησούς»

Ένα μπρούντζινο άγαλμα «του άστεγου Ιησού»  τοποθετήθηκε  στο προαύλιο του  Sant’Egidio στο Βατικανό, στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους της Ευσπλαχνίας. Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον Καναδό γλύπτη  TimothyP. Schmalz, είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης  που είχε φιλοτεχνήσει «τον Ιησού επαίτη»  που  τοποθετήθηκε  στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου «Άγιο Πνεύμα»  στη Ρώμη.

Το άγαλμα του άστεγου Ιησού είναι φυσικού μεγέθους  και παριστάνει τον Ιησού  ως έναν άστεγο  ξαπλωμένο σε ένα πάγκο, σκεπασμένο με μια κουβέρτα. Φαίνονται μόνο τα πόδια του  που είναι σημαδεμένα από τα καρφιά της σταύρωσης.  Ο καλλιτέχνης  έχει εμπνευστεί  για αυτό το έργο του  από ένα άστεγο, που είδε  να κοιμάται  σε ένα πάγκο στην ύπαιθρο  την περίοδο των Χριστουγέννων. “Όταν βλέπουμε τους περιθωριακούς, οφείλουμε να βλέπουμε  τον Ιησού Χριστό» έγραψε ο καλλιτέχνης, «στο πρόσωπο του φτωχού και των τελευταίων  συναντάμε το πρόσωπο και την παρουσία του Χριστού».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου