Ο Άγιος ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΓ’ και εμείς

Ο Άγιος ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΓ’ και εμείς (Ένθετο μαζί με τα Τηνιακά Μηνύματα τεύχος 353)


Όλοι πλέον γνωρίζουν πως ο Angelo Giuseppe Roncalli (1881-1963), ο γνωστός πάπας ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΓ’ (πάπας: 1958-
1963), που υπήρξε Αποστολικός Δελεγάτος
1 στη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα, κατά την περίοδο 1934-1944, στις 27 Απριλίου ε. ε. καταγράφεται επισήμως μεταξύ των Αγίων του Ρωμαϊκού Μαρτυρολογίου2. Είναι πλέον Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας και η μνήμη του τιμάται
στις 3 Μαΐου κάθε έτους.
Την ίδια εκείνη μέρα η Καθολική Εκκλησία της Τήνου συνάζεται στο ΒΡΥΣΙ για την πανήγυρη του Μαΐου, γύρω από την σεπτή
εικόνα της Παναγίας, εκεί όπου ο αρχιεπίσκοπος Άγγελος Roncalli τέλεσε πριν από 77 χρόνια την πανηγυρική Θ. Λειτουργία της εορτής της Μετάστασης της Παναγίας. Για την επίσκεψη εκείνη και επειδή είναι ο μόνος γνωστός πάπας που ήρθε στην Τήνο, αλλά και λόγω της συμπάθειας που έτρεφε γι’ αυτήν και τους πιστούς, αφιερώνουμε με αγάπη αυτές τις λίγες σελίδες στην αγία του μνήμη.
Τον παρακαλούμε, από τους ουρανούς όπου βρίσκεται κοντά στον Θρόνο του Υψίστου, να ικετεύει τον Κύριο για τη μικρή αυτή Εκκλησία, η οποία αγωνίζεται να διατηρήσει την αγία Καθολική πίστη που της παρέδωσαν οι πατέρες μας.
1 Αποστολικός Δελεγάτος είναι ο τίτλος ενός επισκόπου που βρίσκεται στη διπλωματική υπηρεσία
της Αγ. Έδρας και εκπροσωπεί τον πάπα προς την τοπική Καθολική Εκκλησία.
2 Ρωμαϊκό Μαρτυρολόγιο ονομάζεται ο επίσημος κατάλογος των αγίων της Καθολικής Εκκλησίας. Η εγγραφή του ονόματος στον κατάλογο αυτό δε σημαίνει αγιοποίηση, αλλά πρόκειται για να αναγνώριση της αγιότητας κάποιου (αγιωνυμία).
 

Διαβάστε την Συνέχεια …

 
 
 
 

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου