ΟΧΙ ΣΤΟΝ “ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ” ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ!

Ο τίτλος του άρθρου αναφέρεται σε έκκληση 145 θρησκευτικών ηγετών, όλων των θρησκειών, προς την αναμενόμενη συνάντηση των G7 (ισχυρών κρατών του πλανήτη) να φροντίσουν για τη διάθεση εμβολίων κατά της πανδημίας προς τις λεγόμενες “προς ανάπτυξη” χώρες.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες, ο Καρδινάλιος Peter Tuskson, υπεύθυνος του Οργανισμού της Αγίας Έδρας για την “προώθηση της ολοκληρωμένης ανθρώπινης ανάπτυξης”, ο Επίτιμος Αρχιεπίσκοπος του Canterbury (της Αγγλικανικής Εκκλησίας) Rowan Williams και ο επίσης Αγγλικανός Επίτιμος Αρχιεπίσκοπος της Πόλης του Ακρωτηρίου Ν. Αφρικής Thabo Makgobe.

Η έκκληση είναι πρωτοβουλία της “People`s Vacccine Alliance” στην οποία συμμετέχουν σημαντικές ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως Christian Aid, Oxfam και Διεθνής Αμνηστία.

Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της διάθεσης των εμβολίων ας γνωρίζουμε τα εξής:

– Υπάρχουν χώρες που οι λαϊκιστές ηγέτες τους υποτίμησαν το φαινόμενο και αδιαφόρησαν για τις προειδοποιήσεις των ειδικών: κάποιες άλλαξαν ηγέτη, όπως οι ΗΠΑ και είναι σε κατάσταση ελέγχου της κατάστασης. Άλλες “τιμωρούνται από την ύβρη”, δηλ. τα τραγικά λάθη ηγετών όπως ο Μπολσονάρου στη Βραζιλία, ο Μόντι στην Ινδια και ο Ερντογάν στην Τουρκία.

Η Ινδία είναι η πρώτη χώρα σε παραγωγή εμβολίων στον κόσμο και αποτελεί την ελπίδα όλου του πλανήτη. Τα περισσότερα εμβόλια εξάγονται. Και φυσικά οι ανώτερες κοινωνικά κάστες της έχουν εμβολιασθεί! Τα μισοκαμμένα πτώματα που καταλήγουν στο Γάγγη αφορούν τις κατώτερες, φτωχές κάστες που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα μιας ολοκληρωμένης αποτέφρωσης… Επίσης ας σκεφθούμε ότι 3.000 νεκροί ημερησίως στην Ινδία είναι 6 φορές λιγότεροι απ΄ τους αντίστοιχους 3.000 νεκρούς της Βραζιλίας, υπολογίζοντας τους αντίστοιχους πληθυσμούς, αν υπολογίσουμε το πληθυσμό της χώρας μας, εμείς θα έπρεπε να είχαμε 30 νεκρούς την ημέρα, αναλογικά…

— Έχουν διατεθεί πάνω από 1 δις εμβόλια ως τώρα. Το 50% σε 3 μόλις χώρες δηλ. τις ΗΠΑ (225 εκατομμύρια), την Κίνα (216 εκατομμύρια) και την Ινδία (140 εκατομμύρια). Αλλά, σε αναλογία πληθυσμού, οι πιο εμβολιασμένες χώρες είναι [εκτός Ευρώπης] το Ισραήλ (60%), τα ΗΑΕ (51%). η Μεγάλη Βρετανία (49%), οι ΗΠΑ (42%), η Χιλή (41%), το Μπαχρέιν (38%) η Ουρουγουάη (32 %) [και εντός Ε.Ε.] η Μάλτα (47%), η Ουγγαρία (37%), η Γερμανία (22,6%). η Ισπανία (22,3%), η Γαλλία (20,5%), η Ιταλία (19,4%)

— Υπάρχουν και χώρες στις οποίες δεν έχουν φθάσει ακόμα εμβόλια!!!

Όσο κι αν αυτό είναι κατανοητό για νησιά της Ωκεανίας χωρίς, ουσιαστικά, κρούσματα όπως τα Σαμόα, το Βανουάτου και το Κιριμπάτι ή για μια χώρα όπως η Βόρεια Κορέα, που δεν έχει ανακοινώσει κρούσμα ως τώρα(!), τόσο απαράδεκτο είναι για ένα πολύπαθο νησί της Καραϊβικής όπως η Αϊτή και τόσο “απάνθρωπο” για 7 χώρες της Αφρικής: την Μπουρκίνα Φάσο, το Τσαντ, την Ερυθραία, την Κεντραφρικανική Δημοκρατία, το Μπουρούντι, τη Τανζανία και τη Μαδαγασκάρη…

Πληροφορίες για έκκληση και φωτογραφία εμβολιασμού από Πρακτορείο FIDES

Πληροφορίες για εμβολιασμούς και χάρτης από MONDO E MISSIONI

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου