Οριστικά στην Κρήτη η Πανορθόδοξη

Οριστικά στο νησί της Κρήτης, αντί για την αρχική επιλογή της Κωνσταντινούπολης, θα διεξαχθεί εκτός απροόπτου η Πανορθόδοξη Σύνοδος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπως το ΕΚΚΛΗΣΙΑ online, είχε αποκαλύψει. Η ρωσική πρόταση για το Άγιο Όρος δεν προχώρησε.
Υπενθυμίζεται πως με βάση δηλώσεις Ρώσου εκκλησια-στικου΄αξιωματούχου που δημοσίευσε προ ολίγων ημερών το ΕΚΚΛΗΣΙΑ online η ρωσική πλευρά αντιπρότεινε το "περιβόλι της Παναγιάς" ως τόπο διεξαγωγής της Πανορθόδοξης Συνόδου, ούτως ώστε αυτή να συμπέσει και με την επέτειο 1000 χρόνων των Ρώσων μοναχών στο Όρος.
Παρόλα αυτά η πρόταση "σκόνταψε" σε πρακτικούς λόγους, αφού τα μέλη της Σύναξης των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, που πραγματοποιήθηκε στο Σαμπεζύ, κοντά στη Γενεύη (Ελβετία), υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θεώρησαν πως το Άγιον Όρος ναι μεν αποτελεί το λίκνο της Ορθοδοξίας, αλλά δεν πληρή τις κατάλληλες υποδομές για μια τέτοια συνάντηση.

Κατά συνέπεια προκρίθηκε το νησί της Κρήτης, κάτι που έγινε δεκτό από όλους τους παρευρισκομένους…

Πηγή:ekklisiaonline.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου