Ονομασία νέου Αποστολικού Νούντσιου

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σύρος 1 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος με χαρά σας αναγγέλλει ότι, μετά την ολοκλήρωση της θητείας στην Ελλάδα του Αποστολικού Νουντσίου Σεβ/του Savio Hon TaiFai, τον οποίο και ευχαριστούμε για την πολύτιμη υπηρεσία του στην Πατρίδα μας, ο Άγιος Πατέρας, Πάπας Φραγκίσκος ονόμασε νέο Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Jan Romeo PAWLOWSKI. Η ονομασία του κοινοποιήθηκε σήμερα 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 13.00 ώρα Ελλάδος.

         Ο νέος Αποστολικός Νούντσιος γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1960 στο Biskupiec της Πολωνίας. Χειροτονήθηκε Ιερέας τον Ιούνιο του 1985. Είναι κάτοχος πτυχίου στο Κανονικό Δίκαιο. Εισήλθε στο διπλωματικό Σώμα της Αγίας Έδρας, την 1η Ιουλίου του 1991.

Ονομάσθηκε τιτουλάριος επίσκοπος Sejny, και χειροτονήθηκε στις 30 Απριλίου του 2009. Στις 18 Μαρτίου 2009 ο Άγιος Πατέρας τον ονόμασε  Αποστολικό Νούντσιο στην Δημοκρατία του Κονγκό και του Γκαμπόν.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2015 διορίσθηκε στην Αρχιγραμματεία της Αγίας Έδρας. Στις 17 Δεκεμβρίου του 2020 ο πάπας Φραγκίσκος τον ονόμασε επικεφαλή του τμήματος της Γραμματείας Ποντιφικών Αντιπροσωπειών.

Με χαρά θα υποδεχθούμε το νέο Αποστολικό Νούντσιο και του ευχόμαστε ο Κύριος, ο οποίος τον οδήγησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Χώρα μας, όπου ο Απόστολος Παύλος άφησε έντονα τα κηρύγματα και τα βήματά του, να τον συνοδεύει με το Πανάγιο Πνεύμα Του, ώστε να συνεργαστεί με τον καλύτερο τρόπο, εκπροσωπώντας τον Επίσκοπο Ρώμης στην Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα και Πάπα Φραγκίσκο στην Ελληνική Πολιτεία.

Στον κατάλληλο καιρό θα σας ενημερώσουμε για την ημέρα της επίσημης άφιξής του στην Πατρίδα μας.

 

Για την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδας

 

Ο Πρόεδρος

+Πέτρος

 

Ο Γραμματέας

+Ιωσήφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου