Ομιλία του Αρχιεπισκόπου στον αποχαιρετισμό του π. Φερνάντο Μπράβο

Σύντομα τον έναν μετά τον άλλο αποχαιρετούμε τον δεύτερο Ιερέα μας από την Εκκλησιαστική μας επαρχία. Ο αποχωρισμός είναι κάτι το θλιβερό, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο αποχωρισμός επιβλήθηκε από προσωπική και ποιμαντική ανάγκη. Ευτυχώς όχι από κάποιο δυσάρεστο λόγο. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του π. Φερνάντο, ο αποχαιρετισμός έχει μία χαρούμενη αίσθηση διότι ο πατέρας θα είναι δίπλα μας, στη Σύρο, αλλά και επειδή πηγαίνει να βοηθήσει μία γειτονική εκκλησιαστική επαρχία που μετά και από την δική μου αποχώρηση στερήθηκε εφημέριους.

Είμαι ευγνώμων προς το Τάγμα του Ενσαρκωμένου Λόγου και στους ανωτέρους του π. Φερνάντου, που πρότειναν αυτή τη λύση και στέλνουν στη Σύρο έναν έμπειρο πρεσβύτερο αλλά και γνώστη των Ελληνικών, μαζί με έναν άλλο πρεσβύτερο που τον πρώτο καιρό θα μαθαίνει τη γλώσσα, ενώ έχει ποιμαντική εμπειρία. Από την άλλη φρόντισαν να μην αποδυναμώσουν την εκκλησιαστική μας επαρχία στέλνοντάς μας τον π. Ιγνάτιο που ήδη μέσα στον Απρίλιο έχει μάθει αρκετά Ελληνικά για να εξυπηρετεί τους πιστούς μας εδώ. Ο π. Ιγνάτιος είναι νεοχειροτονημένος και σίγουρα είναι γεμάτος ενθουσιασμό για την αποστολή του στη χώρα μας και στο νησί μας.

Είμαι ευγνώμων προς τον π. Φερνάντο για όλο το έργο που έχει κάνει στις ενορίες που υπηρέτησε αυτά τα χρόνια, για την προσφορά του στην Κάριτας, στο Κατηχητικό των παιδιών και στην προετοιμασία των μελλόνυμφων. Ο π. Φερνάντος είναι ένας πνευματικός, σοβαρός και πράος άνθρωπος. Έχει μείνει πιστός στην αποστολή του τάγματός του και προσπαθεί να ζήσει και να διαδώσει το χάρισμα του τάγματός του ιδιαίτερα στην προσευχή και στην κατήχηση παιδιών και ενηλίκων. Χαίρομαι που θα υπηρετήσει μία Ενορία στη Σύρο που υπηρέτησα κι εγώ. Είναι από τις πιο μεγάλες ενορίες της Σύρου, με πάνω από 700 πιστούς, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν πολλαπλάσια σε κάθε πρωτοβουλία του εφημερίου τους. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει μεγάλη βοήθεια από τους ενορίτες του και ότι θα έχει μία ευχάριστη και καρποφόρα ποιμαντική δράση.

Πρέπει να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για ιερατικές και μοναχικές κλήσεις στην Ελλάδα. Ίσως χωρίς να το προκαλέσει η τοπική κοινωνία, στο παρελθόν ήρθαν στην Τήνο μοναχικά τάγματα που πρόσφεραν θρησκευτική μόρφωση και καλλιέργεια στην ευλάβεια. Μετά από πολλά χρόνια και μεγάλη δράση αποχώρησαν. Όμως η τοπική μας Εκκλησία χρειάζεται ακόμη μόρφωση και καλλιέργεια και έχουμε ανάγκη ιερείς και μοναχούς να υπηρετήσουν το λαό μας. Ας μην σταματάμε να ζητάμε εργάτες στον αμπελώνα του Κυρίου. Αν χαιρόμαστε τόσο για τους ιερείς και τους μοναχούς και τις μοναχές που έρχονται από το εξωτερικό, η χαρά μας θα είναι απερίγραπτη όταν ένα δικό μας παιδί αποφασίσει να αφιερώσει τη ζωή του στον Κύριο για την υπηρεσία των αδελφών του. Ας προσευχόμαστε συνέχεια με όλη την καρδιά μας.

Π. Φερνάντο σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε ο Κύριος που ξεκίνησε σε σένα αυτό το σπουδαίο έργο να το ολοκληρώσει. Ευχόμαστε συχνά να μας επισκέπτεσαι και να προσεύχεσαι για μας. Εμείς θα προσευχόμαστε για σένα και το καινούριο σου ποίμνιο. Ο Θεός να σε ευλογεί.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου