ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΩΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΩΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

 

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 έφθασαν στην Τήνο ομάδα σαράντα Πολωνών με επί κεφαλής τρεις ιερείς. Το πρωί τέλεσαν με κάθε επισημότητα τη Θεία Λειτουργία στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Τήνου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τους επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, ο οποίος τους χαιρέτισε και τους συνεχάρη που ξεκίνησαν την επίσκεψη τους στην Τήνο με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Τους ευχήθηκε να περάσουν όμορφα στο νησί, το οποίο ευλαβείται τον Άγιο Αντώνιο αλλά ιδιαίτερα την Παναγία. Σ’ αυτήν η Καθολική Εκκλησία έχει αφιερώσει ένα Προσκύνημα της στο Βρυσί και το ίδιο έκανε Αργότερα και η Αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία στη Χώρα της Τήνου.
Η εκδρομείς προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία μικρή περιήγηση στο νησί και να δουν από κοντά την ομορφιά τόσο της πόλης όσο και της ενδοχώρας.
Πληροφοριακά αναφέρουμε, ότι γίνεται προσπάθεια συστηματικής εξυπηρέτησης του θρησκευτικού τουρισμού στη Σύρο, την Τήνο και τη Νάξο ιδιαίτερα με Πολωνούς τουρίστες οι οποίο το τελευταίο διάστημα έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα νησιά αυτά. Η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου- Μυκόνου θα βοηθήσει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή προς όφελος των επισκεπτών μας και των νησιών μας.
Η γνησιότητα και το επίπεδο του τουρισμού στη Σύρο, τη Νάξο, την Πάρο, την Τήνο και την Άνδρο είναι ελκυστική και συνεχώς θα αυξάνει διότι οι επισκέπτες της Ελλάδος άρχισαν να αναζητούν ηρεμία, ηθική και φιλοξενία που αυτά τα νησιά και όχι μόνο σίγουρα τα εξασφαλίζουν!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου