Ολοκληρώθηκε η ετήσια περιφερειακή συνδιάσκεψη της Κάριτας Ευρώπης (Αθήνα 10 – 13 Μαΐου 2022)

 

Η φετινή συνδιάσκεψη των οργανώσεων Κάριτας της Ευρώπης έγινε με οργανωτική επιτυχία στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, με τη φροντίδα της Κάριτας Ελλάς.

Ήταν η πρώτη μετά την πανδημία που διεξήχθη παρουσία εκπροσώπων της και όχι διαδικτυακά. Παραβρέθηκαν 124 εκπρόσωποι από 39 χώρες – μέλη.

Κατά την έναρξη διαβάστηκαν μηνύματα του Γ.Γ. του ΟΗΕ κου Antonio Guterres, ο οποίος σημείωσε ότι «η δέσμευσή σας για ειρήνη και δικαιοσύνη και η συμβολή σας στην καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας είναι πιο κρίσιμη από ποτέ» και του Καρδιναλίου M.Czerny Τ.Ι., Επικεφαλή του Οργανισμού της Αγίας Έδρας για την Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη.

Απηύθυναν χαιρετισμούς η Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Σοφία Βούλτεψη, ο Αποστολικός Νούντσιος της Αγίας Έδρας στη χώρα μας Σεβασμιότατος Savio Hon Tai-Fai, ο Έξαρχος των Αρμενίων Καθολικών παν/ότατος Ιωσήφ Μπαζούζου, ως εκπρόσωπος της Καθολικής Ιεραρχίας και ο Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς π. Αντώνιος Βουτσίνος.

Κατά τη διάρκειά της επανεκλέχθηκε ως Πρόεδρος ο monsignor Michael Landau, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει σπουδάσει βιοχημεία και είναι Πρόεδρος της Κάριτας Αυστρίας, ενώ ως Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε η Tatiana Stawnychy, Πρόεδρος της Κάριτας Ουκρανίας.

Στο νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι εκπρόσωποι της οργανώσεων από τη Δανία, τη Γερμανία, την Γεωργία, την Ιταλία, τη Σκωτία, τη Σλοβακία, την Ουκρανία και την Ελλάδα!

Εκπρόσωποι στη Διεθνή Κάριτας, εκλέχθηκαν από τις χώρες Γερμανία, Ιταλία και Ουκρανία Εσωτερικός Ελεγκτής ο εκπρόσωπος της Κάριτας Τσεχίας

Ο πόλεμος και η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία απασχόλησαν ιδιαίτερα τους συνέδρους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έχουν άμεση πληροφόρηση από τους παρόντες εκπροσώπους των δύο Κάριτας της χώρας.

Οι σύνεδροι μετά από εποικοδομητικές συζητήσεις αποφάσισαν:

-να συσταθούν συμβουλευτικές επιτροπές σε εθνικό επίπεδο με τη συμμετοχή των εξυπηρετούμενων ατόμων,

– να ενισχυθεί η αποστολή της Εκκλησίας και να οικοδομηθεί η συμμετοχή από τη βάση,

– να ενεργοποιηθούν δομές που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή γυναικών και νέων σε όλους τους τομείς δράσης της Κάριτας, περιλαμβανομένων των θέσεων ευθύνης.

 

Πληροφορίες από Δελτίο Τύπου της Κάριτας Ευρώπης.

Φωτογραφίες της συνδιάσκεψης και των Προέδρου και Αντιπροέδρου από κοινωνικά δίκτυα της Κάριτας Ευρώπης.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου