Οι Χριστιανοί Καθολικοί πρέπει να υπερασπίζονται τη ζωή

Ένας ηγέτης υπέρ της ζωής δήλωσε ότι μια έκθεση που ισχυρίζεται ότι “θρησκευτικοί εξτρεμιστές” επιδιώκουν “να ανατρέψουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη σεξουαλικότητα και την αναπαραγωγή” στην Ευρώπη θα πρέπει να ωθήσει τους Καθολικούς να κάνουν περισσότερα για την υπεράσπιση της ζωής.
Ο Τζον Μάρτιν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος για την προώθηση της αποστολής της Human Life International (HLI), έκανε το σχόλιο αυτό με αφορμή μια έκθεση που εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ για τα Σεξουαλικά και Αναπαραγωγικά Δικαιώματα (EPF).
Η έκθεση του EPF, “Η κορυφή του παγόβουνου: Religious Extremist Funders against Human Rights for Sexuality and Reproductive Health in Europe 2009-2018“, απαριθμεί την HLI, η οποία εδρεύει στο Front Royal της Βιρτζίνια, ως έναν από τους περισσότερους από 50 “αντι-φυλετικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη”.
“Καθώς εργαζόμαστε σε όλο τον κόσμο για την υπεράσπιση της ιερότητας της ανθρώπινης ζωής και της αξιοπρέπειας του γάμου και της οικογένειας, έχουμε έντονη επίγνωση του τρόπου με τον οποίο διεθνώς εστιασμένοι οργανισμοί όπως η ΕΕ ή ο ΟΗΕ και ο OAS [Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών] ασκούν ακραίες πιέσεις σε χώρες για να υπονομεύσουν τους νόμους τους υπέρ της ζωής και της οικογένειας”, δήλωσε ο Martin.
“Χωρίς ντροπή, οι εύπορες δυτικές χώρες που χρηματοδοτούν αυτούς τους οργανισμούς χρησιμοποιούν τον πλούτο, τη δύναμη και την επιρροή τους για να επιβάλουν τις αντι-ζωικές, αντι-οικογενειακές και πληθυσμιακές τους ατζέντες στον αναπτυσσόμενο κόσμο, εκμεταλλευόμενες τις αξίες τους που αγαπούν τη ζωή και την οικογένεια”.
Συνέχισε: “Διαβάζοντας αυτό το έγγραφο από την EPF, αισθάνομαι ενθουσιασμένος που βλέπω όλες τις οργανώσεις να συμπορεύονται με τη Διεθνή Ανθρώπινη Ζωή, δεσμευμένες να προωθούν, να προστατεύουν και να υπερασπίζονται την ανθρώπινη ζωή και τις οικογένειές μας από τον αποικισμό της δυτικής ιδεολογίας”.
“Σε αλληλεγγύη με τα αγέννητα παιδιά και τις οικογένειες σε όλο τον κόσμο, πρέπει να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στο έντονο κάλεσμα του Πάπα Αγίου Ιωάννη Παύλου Β’, καλώντας όλους τους Καθολικούς και τους ανθρώπους καλής θέλησης σε μια “μεγάλη εκστρατεία για την υποστήριξη της ζωής””.
Η έκθεση του EPF υποστηρίζει ότι το Ινστιτούτο Νομικής Κουλτούρας Ordo Iuris στην Πολωνία συγκαταλέγεται μεταξύ των ομάδων που “βρίσκονται πίσω από μερικές από τις πιο αντιδραστικές και πιο προβεβλημένες πρόσφατες πρωτοβουλίες κατά του φύλου” στην Ευρώπη.
Η Karolina Pawłowska, διευθύντρια του Διεθνούς Νομικού Κέντρου Ordo Iuris στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία, χαρακτήρισε την έκθεση ως “ένα πολύ συμπτωματικό παράδειγμα των συνεχιζόμενων επιθέσεων κατά οργανώσεων που υπερασπίζονται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα από τη ριζοσπαστική αριστερά”.
Η ίδια δήλωσε: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει καμία σχέση με το θέμα αυτό: “Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεν απαντούν ποτέ σε κανένα ουσιαστικό και νομικό επιχείρημα. Αντ’ αυτού, επικεντρώνονται στη διάδοση χειραγωγικών και ψευδών πληροφοριών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα γεγονότα και οι συνθήκες δεν είναι με το μέρος τους”.
Η Pawłowska ανέφερε ότι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν κατά της πρότασης στις 24 Ιουνίου για την αφαίρεση της Ordo Iuris και παρόμοιων ομάδων από το μητρώο διαφάνειας της ΕΕ, μια βάση δεδομένων που καταγράφει τις οργανώσεις που επιδιώκουν να επηρεάσουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
“Ευτυχώς, οι προσπάθειές τους να μας λογοκρίνουν απέτυχαν”, σχολίασε. “Χθες πάνω από 400 ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης να προστεθεί στο ψήφισμα το αξίωμα της διαγραφής μας και άλλων ομοειδών ΜΚΟ από το μητρώο διαφάνειας της ΕΕ”.
Η έκθεση του EPF συντάχθηκε από τον γραμματέα της ομάδας, Neil Datta, ο οποίος ίδρυσε το δίκτυο των κοινοβουλευτικών στην Ευρώπη το έτος 2000.
Στην ιστοσελίδα της, η EPF αναφέρει ότι στους δωρητές της περιλαμβάνονται το Διεθνές Ίδρυμα Προγραμματισμένης Γονιμότητας (IPPF), τα ιδρύματα Open Society Foundations που ίδρυσε ο Τζορτζ Σόρος, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Ίδρυμα Nike και το UNFPA.
Η έκθεση κυκλοφόρησε στις 15 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις αμβλώσεις.
Το νομοθετικό όργανο της ΕΕ ψήφισε στις 24 Ιουνίου υπέρ μιας έκθεσης που περιγράφει την άμβλωση ως “βασική υγειονομική περίθαλψη” και επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει την αντίρρηση συνείδησης ως “άρνηση ιατρικής περίθαλψης”.
Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ ενός κειμένου, γνωστού ως έκθεση Μάτιτς, που περιγράφει την άμβλωση ως “βασική υγειονομική περίθαλψη” και επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει την αντίρρηση συνείδησης ως “άρνηση ιατρικής περίθαλψης”.

(πηγή: catholicnewsagency.com)
δ. Μάριος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου