ΟΙ ΦΑΝΕΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ (IV)

Μελετάμε τους τέσσερεις λόγους για τους οποίους η ευλάβεια προς την Ιερά Καρδιά του Ιησού είναι δίκαιη και εύλογη. Έχουμε μιλήσει για τρεις (την εξοχότητα της αξιολάτρευτης Καρδίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την καλοσύνη που βρίσκουμε στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού και τις φανερές αποδείξεις της τεράστιας αγάπης του Ιησού Χριστού για εμάς). Θα μελετήσουμε σήμερα τον τελευταίο, δηλαδή, την μεγάλη αχαριστία των ανθρώπων προς την Καρδία του Ιησού.

Πραγματικά, η αγάπη που μας δείχνει ο Υιός του Θεού στην Ευχαριστία δεν είναι αυτό που πρέπει να μας εκπλήσσει περισσότερο, αλλά η αχαριστία με την οποία ανταποκρινόμαστε στην αγάπη Του. Είναι κάτι αξιοθαύμαστο που ο Χριστός θέλει να αγαπάει τους ανθρώπους τόσο πολύ, αλλά δεν είναι λιγότερο αξιοθαύμαστο ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να αγαπούν τον Χριστό.

Μπορούμε να έχουμε κανέναν λόγο για να μην αγαπάμε τον Χριστό;
Μήπως υπάρχει κάτι στον Ιησού Χριστό που μας προσβάλλει;
Μπορεί να ειπωθεί ότι δεν έχει κάνει ακόμα αρκετά για να αξίζει την αγάπη μας;
Τι νομίζετε; Θα είχαμε τολμήσει να ευχηθούμε ή θα μπορούσαμε να φανταστούμε όλα όσα έκανε για να κερδίσει τις καρδιές μας σε αυτό το αξιολάτρευτο Μυστήριο της Ευχαριστίας;
Και όλα αυτά δεν έχει προκαλέσει στους ανθρώπους ένθερμη αγάπη για τον Ιησού Χριστό!

Μια τόσο μεγάλη και θαυμάσια αγάπη πρέπει να ξυπνήσει υπερβολική επιθυμία και αγάπη στις καρδιές όλων των ανθρώπων. Όμως το αντίθετο έχει συμβεί. Ω Θεέ μου! Ντρεπόμαστε όταν σκεφτόμαστε την ανάρμοστη συμπεριφορά με την οποία Σου φέρονται στο Αγιότατο αυτό Μυστήριο.

Ένας αληθινός Χριστιανός δεν μπορεί να το σκεφτεί όλα αυτά χωρίς να νιώσει μια έντονη επιθυμία να εξιλεώσει για τέτοια αδικήματα, με κάθε δυνατό τρόπο. Και μπορούμε πραγματικά να ζήσουμε χωρίς να το σκεφτούμε; Εμείς ας τιμούμε τον Ιησού Χριστό και ας τον παρηγορούμε με την ειλικρινή μας αγάπη για τις προσβολές που λαμβάνει από τους απίστους!

Δεν είναι δίκαιο το ότι, εν μέσω τόσων πολλών απίστευτων ανθρώπων, τόσων πολλών που τον φέρονται ψυχρά, ο Χριστός να βρίσκει λίγη αγάπη εκ μέρους ορισμένων φίλων της Ιεράς Καρδίας Του, να θρηνούν τις προσβολές, να είναι πιστοί και συνεχείς στην αξιολάτρευτη Ευχαριστία;

Και έτσι, δεν φαίνεται ότι θα βρεθεί μια άλλη πιο δίκαιη ή πιο λογική ευλάβεια, ούτε μια άλλη πιο κερδοφόρα για τη σωτηρία και την τελειότητα μας.

(Ιδέες από το βιβλίο «Η ευλάβεια προς την Ιερά Καρδία του Ιησού», του πατέρα Jean Croiset).

π. Ιωσήφ Rossi

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου