Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι!

Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι!

«Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι», έγραψε σήμερα το πρωί στο Twitter ο πάπας Φραγκίσκος.
«Οι πρόσφυγες είναι βλέμματα, ονόματα, ιστορίες και πρέπει να τυγχάνουν της ανάλογης μεταχείρισης», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στα πρώτα σχόλιά τους, αναφέρουν ότι ο πάπας Φραγκίσκος μετέβη σήμερα στην Λέσβο η οποία είναι και «το σύμβολο της δοκιμασίας των προσφύγων», ενώ υπογραμμίζουν με έμφαση την δήλωση του πάπα ότι «θέλει να κρατήσει πάνω στο γραφείο του τις ζωγραφιές με τις οποίες τον υποδέχθηκαν τα μικρά προσφυγόπουλα».

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, παράλληλα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, προβάλλει τον απλό όσο και περιεκτικό τρόπο με τον οποίο ο ποντίφικας θέλησε να ευχαριστήσει την χώρα μας για την αλληλεγγύη και την βοήθεια που επέδειξε: η ιταλική εφημερίδα αποδίδει το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του Αργεντινού ποντίφικα, με δυο μόνον λέξεις «grazie Grecia», ευχαριστώ Ελλάδα.

Πηγή:http://ekklisiaonline.gr/
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Όπως και για την Αειπάρθενο Μαρία, η αληθινή αγάπη είναι εκείνη που μας μεταμορφώνει και μας φέρνει κοντά στον Θεό

Την αληθινή ομορφιά, εκείνη που πολλοί καλλιτέχνες απεικόνισαν στην Παναγία, «αναληφθείσα με ψυχή και σώμα στην ουράνια δόξα», ως «μια πανέμορφη νεαρή γυναίκα που υψώνεται