ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κάθε χρόνο υπάρχει η συνήθεια για όλους τους Ιερείς την Εκκλησίας να αποσυρθούν και να αφιερώσουν ένα χρονικό διάστημα στην προσευχή.
Ο κλήρος της Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου και των Επισκοπών Σύρου, Θήρας, Κρήτης και Χίου, πριν από το Πάσχα συνήθως πραγματοποιεί μαζί αυτή την τετραήμερη πνευματική περισυλλογή τη μια χρονιά στην Τήνο και τη μια χρονιά στη Σύρο αντίστοιχα.
Στη φετινή χρονιά έπρεπε να συμπεριλάβουμε και το γνωστό πρόβλημα της πανδημίας, η οποία δεν βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτό το γεγονός.
Όλοι πιά μεγαλύτεροι και μικρότεροι, ποιοι λιγότερο και ποιοι περισσότερο έχουν εξοικειωθεί με την τεχνολογία και τις τηλεδιασκέψεις. Αφού, λοιπόν, δεν μπορέσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί δια ζώσης, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν τα ηλεκτρονικά μέσα που ο καθένας έχει ώστε να παρακολουθούν, ο κλήρος της Τήνου και της Σύρου μέσω της πλατφόρμας Zoom, με ήχο και εικόνα τις ομιλίες και τις συζητήσεις που θα εξασφάλιζε ο πνευματικός βοηθός: π. Μάρκος Φώσκολος με θέμα τον Ιωνά.
Όλοι οι συμμετέχοντες είναι βέβαιοι πως το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.
Είμαστε βέβαιοι πως αν και οι εξ αποστάσεως συνεδριάσεις και συσκέψεις είναι καλές και δημιουργούν νέες προοπτικές για μελλοντικές συνεργασίες, σίγουρα η φυσική παρουσία δημιουργεί ένα άλλο διαφορετικό κλίμα και είναι αναντικατάστατη!

π.γ.σ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου