Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα και ο ανακαινισμένος Άγιος Γεώργιος ”φόρεσε” τα γιορτινά του

Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα και ο ανακαινισμένος
Άγιος Γεώργιος ''φόρεσε'' τα γιορτινά του

 

Πέρασαν τρία χρόνια και πέντε μήνες από την ημέρα της έναρξης των εργασιών. Σήμερα, επί Αρχιερατείας του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβασμιότατου πατέρα Πέτρου Στεφάνου και μετά από πολυετείς κοπιαστικές προσπάθειές του προκατόχου του Σεβασμιότατου Καθολικού Επισκόπου, πρώην Σύρου, πατέρα Φραγκίσκου Παπαμανώλη, το ιστορικό μνημείο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο αποκαταστάθηκε. Ένα έργο μείζονος σημασίας για την Εκκλησία και ολόκληρο το Νησί μας και το οποίο  ιδιαίτερα  αναδεικνύει  των, 800 Χρόνων,  παραδοσιακό οικισμό  της  Άνω Σύρου, στην κορυφή του οποίου είχε χτιστεί πολύ πιο πριν (Μετρώνται κάποιες εκατονταετίες), ο πρώτος, έστω και πολύ μικρός, Ναός αφιερωμένος στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, προστάτη της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας.
 
Την Τετάρτη το απόγευμα στις 9 Σεπτεμβρίου  και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και επισκευής του Εκκλησιαστικού Συγκροτήματος του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, πραγματοποιήθηκε ευλογία των ανακαινισμένων χώρων ενώ στην συνέχεια τελέσθηκε  Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ευλάβειας εκατοντάδες πιστοί  γέμισαν ασφυκτικά τον Καθεδρικό Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου των Καθολικών Αθηνών Σεβ. π.Σεβαστιανού Ροσσολάτου ,του π. Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. Φραγκίσκου Παπαμανώλη, του Αρχιεπίσκοπου Νάξου – Τήνου, Αποστολικου Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου, Σεβ. Νικόλαου Πρίντεζη, του Επισκόπου των Καθολικών Σύρου, Σεβ. Πέτρο Στεφάνου ,του πρώην Αρχιεπίσκοπου των εν Αθήναις Καθολικών, Σεβ. Νικόλαου Φώσκολου και αρκετών κληρικών.
 
Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου με επικεφαλής τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο. Σύσσωμες οι αρχές του τόπου, πολιτικές, στρατιωτικές, σώματα ασφαλείας καθώς και υποψήφιων πολιτευτών συμμετείχαν στη λαμπρή τελετή.
Αξίζει να σημειωθεί οτι στο εκκλησιαστικό συγκρότημα αποκαταστάθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, το καμπαναριό, το βαφτιστήριο, το σκευοφυλάκιο, οι αίθουσες φιλοξενίας, το κτίριο  του ιστορικού αρχείου, το επισκοπικό οίκημα, η ερειπωμένη οικία και τον περιβάλλοντα χώρο.

[module-484]
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου