Οι ευχές μας και η προσευχή μας ας συνοδεύουν τον Σεβασμιώτατο π. Ιωσήφ

Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Επισκόπου π. Πέτρου Στεφάνου για την Επισκοπική χειροτονία του π. Ιωσήφ Πρίντεζη

Αγαπητές και αγαπητοί μου,
Η σημερινή 4η Κυριακή του Πάσχα, Κυριακή του Καλού Ποιμένα, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική μας εκκλησία, χάρη στο διπλό της περιεχόμενο!

Στις Χριστιανικές μας κοινότητες, τελούμε την 58η Παγκόσμια Ημέρα Προσευχών για τις Κλήσεις και ικετεύουμε τον Κύριο να χορηγήσει στην Εκκλησία του νέες Ιερατικές και Μοναχικές κλήσεις, ενώ το απόγευμα, με χαρμόσυνη λαμπρότητα, θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Τήνο, η χειροτονία σε Επίσκοπο του αγαπητού μας π. Ιωσήφ Πρίντεζη, ο οποίος κλήθηκε ως Ποιμένας, για να ποιμαίνει και να καθοδηγεί στο μέλλον της την αδελφή εκκλησιαστική επαρχία της Αρχιεπισκοπής Νάξου –Τήνου καθώς και την Επισκοπή Χίου.

Στον Άγιο Ιωσήφ, προστάτη των κλήσεων, κατ’ αυτό το έτος το αφιερωμένο σ΄ εκείνον, εμπιστευόμαστε το νέο Αρχιεπίσκοπο, ικετεύοντας να τον συνοδεύει, και να δώσει τη χάρη ώστε και κατά τη δική του ποιμαντορία, νέοι και νέες της εκκλησιαστικής του επαρχίας να ακούσουν το κάλεσμα που ο Θεός τους απευθύνει.

Στον Άγιο Ιωσήφ εμπιστευόμαστε και τη δική μας εκκλησιαστική επαρχία της Σύρου, που αποχωρίζεται έναν ακόμη άξιο Ιερέα της και του ζητούμε να μεσιτεύει ώστε νέοι και νέες να αναγνωρίσουν κάλεσμα Του Κυρίου και να το ακολουθήσουν.

Αγαπητοί μου,

Ανάμεσα στις πολλές εικόνες παρμένες από τη Γραφή, με τις οποίες μπορούμε να αποδώσουμε την επισκοπική διακονία, εκείνη του Ιησού ως Καλού Ποιμένα είναι που με ιδιαίτερο τρόπο μαρτυρά το νόημα, το σκοπό και το δυναμισμό του καθοδηγητή, του δασκάλου και του υπηρέτη του λαού του Θεού, που είναι ο Επίσκοπος για το ποίμνιό του.

Ας προσευχηθούμε λοιπόν όλοι, εμείς που συνοδεύουμε στη Τήνο τον πατέρα Ιωσήφ, σ΄αυτή τη σημαντική στιγμή της Ιεροσύνης του, όσοι θα παρακολουθήσετε τηλεοπτικά ή μέσω διαδικτύου την τελετή της Επισκοπικής χειροτονίας καθώς και όλο το πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε μέσα από την αλήθεια της ευαγγελικής εικόνας του καλού Ποιμένα να ανακαλύπτει ως Επίσκοπος το νόημα της καθημερινής προσφοράς του εαυτού του και να βρίσκει την αστείρευτη πηγή της ποιμαντορικής του διακονίας, για να ασκεί την τριπλή αποστολή: να διδάσκει, να αγιάζει και να καθοδηγεί το λαό του, με πρότυπο τον Καλό Ποιμένα.

Οι ευχές μας και η προσευχή μας ας τον συνοδεύουν.

+ Πέτρος Στεφάνου
Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης

Πηγή: Καθολική Επισκοπή Σύρου

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου