Οι εορτασμοί για την Ιερά Καρδία του Ιησού

 

Ξεκίνησε το εννεαήμερο προετοιμασίας για την Εορτή της Ιεράς Καρδίας του Ιησού. Την  Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 τελέστηκε η Ακολουθία της Αγίας  Ώρας και στις 20.00 Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Παρασκευή 1η του μήνα η ημέρα ξεκίνησε με Αγία Ώρα στις 8.30 ενώ στις 9.30 τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Διευθυντή του Ιερού προσκυνήματος π. Ιωσήφ Ρόσσι ενώ μαζί του συλλειτούργησε ο π. Γεώργιος Ανδριώτης και συμπροσευχήθηκε μαζί τους ο διάκονος π. Μάριος Φώσκολος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο  π. Ιωσήφ όπου εξήγησε τα αναγνώσματα που ανεγνώσθησαν  και ανέλυσε  το θέμα του Εννεαήμερου εορτασμού που είναι «Η Ιερή καρδιά και οι αφιερωμένες κλήσεις».

Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν καθ’όλη την επόμενη εβδομάδα ξεκινώντας  με την  τέλεση Θείας Λειτουργίας την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις  7.00 το απόγευμα ενώ  στις 8.00 το βράδυ με την Έκθεση του Αγιότατου Μυστηρίου και την  έναρξη  συνεχόμενης προσκύνησης 40 ωρών του Αγιοτάτου Μυστηρίου .

Το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 8.00  το βράδυ θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός. Την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί η ακολουθία των Αίνων όπου και θα δοθεί η ευλογία με το Αγιότατο Μυστήριο όπου θα ολοκληρωθεί η  40ωρη  προσκύνηση.

Θα ακολουθήσουν  4  Λειτουργίες την Κυριακή 10 Ιουλίου δηλαδή η πρώτη θα τελεστεί στις 7.30, η δεύτερη στις 9.00, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 11.00 και το απόγευμα θα τελεστεί  ακόμη μια Θεία Λειτουργία στις 20.00, έτσι με αυτή την τελευταία Θεία Λειτουργία  θα ολοκληρωθούν οι πανηγυρισμοί.

Δ. Μάριος Φ.

Φωτογραφίες Καλλιόπη Σκλάβου.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου