Οι Εκκλησίες ζητούν από την Ευρώπη να δεχθεί τους πρόσφυγες

 

Οι Εκκλησίες ζητούν από την Ευρώπη να δεχθεί τους πρόσφυγες

 “Η Ευρώπη μπορεί καιν οφείλει  να κάνει περισσότερα  για να προστατεύσει τη ζωή και την αξιοπρέπεια  εκείνου που μεταξύ μας είναι ο πιο ευάλωτος”. Αυτή είναι η γνώμη της Επιτροπής των Εκκλησιών  για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη (Ccme), της Συνόδου των Εκκλησιών  των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών  (Kek), της Ευρωδιακονίας, Ue-Cord και  ActAlliance.Το θέλει  να είναι μία πρόσκληση στους Αρχηγούς των Ευρωπαϊκών Χωρών που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες  για να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό πρόβλημα.

Η επιστολή που αναδημοσιεύθηκε από το Πρακτορείο Ειδήσεων Sir, ζητά από τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις να κρατήσουν «τις υποσχέσεις τους   και τις υποχρεώσεις τους  στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου», και καλεί  την Ευρωπαϊκή Ένωση  να «αυξήσει  τις δυνάμεις της για να συνδράμει  τα πρόσωπα που φθάνουν στην περιοχή της  και ταυτόχρονα να δημιουργήσει κατάλληλους και νόμιμους  διαδρόμους  για τους πρόσφυγες και ανθρώπινες συνθήκες ζωής για όσους φθάνουν στον προορισμό τους ”.

Πρώτα  γίνεται πρόσκληση να εξασφαλιστεί η εγγύηση για το «ασφαλές πέρασμα» των προσφύγων  και να οργανωθούν  προγράμματα «επανένωσης των οικογενειών»  διότι  “η ενότητα των οικογενειών  είναι σημαντική  για την ενσωμάτωση των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινότητες”  και έτσι θα αποφευχθεί « οι πρόσφυγες να κινδυνέψουν τη ζωή τους ή να καταλήξουν στους διακινητές”.

Οι Εκκλησίες θεωρούν την «κρίση  των προσφύγων  μία πρόκληση  και για τα γειτονικά κράτη»  και απαιτείται μία ευρεία  συνεργασία  και με τα κράτη πέραν των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». “Οι συλλογικοί επαναπατρισμοί, συνεχίζει η επιστολή , είναι σε αντίθεση  με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκτός από αυτό  σύμφωνα με την  νομολογία  του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου  των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ο καθένας   έχει το δικαίωμα  να ζητήσει πολιτικό άσυλο  στη Χώρα που φθάνει  ή σε οποιαδήποτε άλλη Χώρα,”.

Το πρόβλημα των προσφύγων δεν είναι δυνατόν να λυθεί  μόνο με την αδιάκριτη φιλοξενία. Οι Εκκλησίες  ζητούν  να γίνει μία ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος που θα εξασφαλιστεί μόνο  αν εξασφαλιστεί ειρήνης στη Συρία.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου