Οι “Αδελφές της Βηθανίας” στην Ινδία εόρτασαν τα 100 τους χρόνια

Το Ινδικής καταγωγής Τάγμα των “Αδελφών (του Μικρού Λουλουδιού) της Βηθανίας” ιδρύθηκε το 1921. Την 13-7-21 τελέσθηκε ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία στην έδρα του Ηγουμενείου στο Bangalore, από τον τοπικό Ιεράρχη Σεβασμιότατο Peter Paul Saldanha, ο οποίος εξήρε το καρποφόρο αποστολικό έργο του Τάγματος υπέρ των γυναικών, το οποίο χαίρει εκτίμησης εντός Εκκλησίας αλλά και εντός κοινωνίας. Πράγματι οι “Αδελφές της Βηθανίας”, με αρκετές κλήσεις εντός χώρας, εργάζονται σε 26 κρατίδια και σε 63 Επισκοπές της Ινδίας. Στον κοινωνικό τομέα 142 μοναχές και πολλαπλάσιοι εθελοντές εξυπηρετούν χιλιάδες, γυναίκες κυρίως, σε 56 Κοινωνικά Κέντρα, στο χώρο της εκπαίδευσης διαχειρίζονται 185 σχολεία, κάθε βαθμίδας, ενώ στο χώρο της υγείας απασχολούνται σε 4 Νοσοκομεία και 56 Κέντρα Υγείας.

Ο συνολικός τους αριθμός. είναι 1378 “ένα δέντρο με απέραντα κλαδιά, από τη Σαχάρα ως τα Ιμαλάια”, όπως αναφέρει η πρώην Γενική Ηγουμένη Αδελφή Jyoti Pinto. Εκτός Ινδίας έχουν δράση στο Νεπάλ (στην Ασία), σε Μαυριτανία, Σενεγάλη και Τανζανία (στην Αφρική) και σε Βατικανό, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία (στην Ευρώπη).

Ιδρυτής τους ήταν ο π. Raymond Carmellus Mascarenhas. Τις ίδρυσε στις 16-7-1921, ημέρα εορτής της Παναγίας του Καρμήλου. Η διαδικασία για την αγιοποίηση του, σ` επίπεδο τοπικής Εκκλησίας ολοκληρώθηκε το 2019. Πλέον η αρμοδιότητα έχει περάσει στη “Σύνοδο για τις Αγιοκατατάξεις” στη Ρώμη.

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από Πρακτορείο FIDES και AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου