ξεκινάμε αυτή την πορεία μαζί, και συνεχίζουμε …

Ομιλία κατά την υποδοχή του στην Τήνο του εκλεγμένου Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ

19/5/21 Ξινάρα, Τήνος

Αγαπητοί μου, Χριστός Ανέστη!

Καλώς σας βρήκα!

Ήδη από την ημέρα της ονομασίας μου έλαβα πολλά μηνύματα καλωσορίσματος, αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα, που ήρθα να τακτοποιήσω τα πράγματά μου, δέχτηκα πολλές ευγενικές χειρονομίες.
Γνώριζα την φιλοξενία και την καλοσύνη των Τηνιακών, αλλά διαπίστωσα και την προθυμία τους ακόμη και από αγνώστους.

Έρχομαι σε ένα νησί με βαθιές ρίζες παράδοσης και με έναν εξαιρετικά ευλαβή λαό, με ωραία φύση και σπουδαία ιστορία. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για όλα τα νησιά της Αρχιεπισκοπής.

Προς το παρόν θέλω μόνο να ευχαριστήσω τον Σεβ/τατο Νικόλαο και όλους όσοι εργάστηκαν χωρίς να υπολογίζουν κόπο και χρόνο για την προετοιμασία αυτής της ημέρας και της χειροτονίας μου.

Ευχαριστώ τον Σεβ/τατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο, ο οποίος είναι εδώ παρών στο πρόσωπο του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου, Πανοσιολογιοτάτου π. Γεωργίου Φανερού.

Ο Ιησούς λέει στους μαθητές του «Πρώτα απ’ όλα να επιζητείτε τη Βασιλεία του Θεού, κι όλα αυτά θα σας δοθούν επιπροσθέτως» (Μτ. 6,33).

Έχοντας εμπιστοσύνη στα λόγια του ξεκινάμε αυτή την πορεία μαζί, και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στον αμπελώνα του Κυρίου.
Ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε «Μείνε μαζί μας Κύριε» διότι στον Κύριο είναι η χαρά. «Όσοι αφήνουν τον εαυτό τους να σωθεί από Αυτόν, ελευθερώνονται από την αμαρτία, από τη θλίψη, από το εσωτερικό κενό, από την απομόνωση.
Με τον Ιησού Χριστό γεννιέται και αναγεννιέται πάντοτε η χαρά. (Από την Εισαγωγή της Αποστολικής Παραίνεσης Η Χαρά του Ευαγγελίου).

Να μείνει μαζί μας και να μείνουμε μαζί του.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου