Ξεκίνησαν οι προεγγραφές για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

 

 

ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝΚΛΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ 2023

 

 

 

Ερμούπολη, 1 Ιουλίου 2022

 

Αγαπητοί νέοι και νέες της Ελλάδας,

 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι, η Συνοδική επιτροπή για την ποιμαντική της νεολαίας και των κλήσεων έχει ξεκινήσει εντατικά τις προετοιμασίες για την οργάνωση της αποστολής που θα ταξιδέψει στην Λισαβόνα το 2023 με σκοπό την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας.

Η Ελληνική αποστολή ετοιμάζεται να πετάξει για Λισαβόνα και έχει ήδη κυκλοφορήσει τις αιτήσεις προ-εγγραφής προς κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να συμπεριληφθεί στην ομάδα της αποστολής. Οι αιτήσεις δεν είναι δεσμευτικές αλλά είναι απαραίτητες για να σας χορηγηθούν οι τελικές εγγραφές.

Για αυτό το σπουδαίο γεγονός που θα λάβει χώρα στην Πορτογαλία, θα γίνουν εμψυχώσεις σε κάθε επαρχία ανά την Ελλάδα ώστε οι νέοι και νέες να λάβουν τα κατάλληλαπνευματικά εφόδια που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν ‘’εμπειρίες ζωής’’. Οι εμψυχώσεις είναιαπαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για όποιον ενδιαφέρεται να ταξιδέψει μαζί με τηναποστολή.

Η Π.Η.Ν. δεν είναι ένα ταξίδι τουριστικό και αναψυχής αλλά ένα προσκυνηματικό ταξίδι νέων. Το ταξίδι μας θα περιλαμβάνει προσκύνημα σε 2 από τα μεγαλύτερα Θεομητορικά προσκυνήματα παγκοσμίως (Λούρδη και Φάτιμα). Έτσι, λοιπόν, η Ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει αεροπορικώς από την Αθήνα προς την Τουλούζη (Γαλλία) την Τετάρτη 26 Ιουλίου2023 θα πραγματοποιήσει προσκύνημα και Θεια Λειτουργία στο σπήλαιο της Εμφάνισης τηςΠαναγίας της Λούρδης την Πέμπτη 27 Ιουλίου και την επόμενη ημέρα Παρασκευή θα ταξιδέψειοδικώς με πούλμαν για την Πορτογαλία. Τρεις ημέρες είναι αφιερωμένες να γνωρίσουμεκάποιες σημαντικές πόλεις της Πορτογαλίας όπως το Πόρτο, τη Μπράγκα και το Αβέιρο και θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο προσκύνημα της Παναγίας της Φάτιμα. Την Δευτέρα 31 Ιουλίου, παραμονή της εναρκτήριας ημέρας των εκδηλώσεων της Π.Η.Ν., θα έχουμε άφιξη στο κατάλυμα της Λισαβόνας. Από 1 έως 6 Αυγούστου η αποστολή θα βρίσκεται στην Λισαβόνα ώστε να ακολουθήσει το πρόγραμμα της Π.Η.Ν.. Την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, θααναχωρήσει αεροπορικώς από την Λισαβόνα με προορισμό την Αθήνα.

Το τελικό κόστος συμμετοχής που θα περιλαμβάνει όλα τα έξοδα μας (αεροπορικέςκαι οδικές μετακινήσεις, διαμονές μας σε Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία, τα γεύματα όλωντων ημερών καθώς επίσης και το πακέτο του προσκυνητή) αυτές τις 12 ημέρες θα ανακοινωθείτον Δεκέμβριο του 2022. Δεδομένου ότι οι τιμές μεταβάλονται συνεχώς, είναι απίθανο ναγνωρίζουμε το ακριβές κόστος αυτήν την στιγμή. Επίσης το κόστος μεταβάλλεται και με τον αριθμό συμμετεχόντων. Να λάβετε υπόψιν σας και τις συνεχείς ανατιμήσεις των καυσίμων πουεπηρεάζουν τις αεροπορικές εταιρείες.

Αναμένουμε την κατανόησή σας για αυτό το θέμα, καθώς κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας για το δυνατό λιγότερο κόστος.

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι όπου επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, καλούνται να απευθυνθούν στον υπεύθυνο της Εκκλησιαστικής τους Επαρχία για την Π.Η.Ν, ώστε να λάβουν την αίτηση προ-εγγραφής.

 

Ο Υπεύθυνος- Συντονιστής της επιτροπής

Λεονάρδος Ξανθάκης

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου