ΞΑΦΝΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ

ΞΑΦΝΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ Ο ΠΑΠΑΣ 
ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ

Ξάφνιασε τους υπεύθυνους της Αγίας Έδρας ο Πάπας Φραγκίσκος που ανατρέποντας για μια στιγμή το τελετουργικό στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, αντί να εξομολογήσει πιστούς, πήγε να εξομολογηθεί πρώτα ο ίδιος.
Με αυτήν την ιδιαίτερα συμβολική κίνηση ο Πάπας άνοιξε τους εορτασμούς στο Βατικανό που είχαν τίτλο «24 ώρες για τον Κύριο».

Στόχος της δράσης αυτής, που έγινε για πρώτη φορά αλλά όπως φαίνεται θα ακολουθήσει και άλλες φορές, είναι να οδηγηθούν όλο και περισσότεροι πιστοί κοντά στον Θεό μέσω της εξομολόγησης.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτής της δράσης που σχεδιάστηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Επανευαγγελισμό, ήταν η 24ωρη λειτουργία όλων των Ναών προκειμένου ανα πάσα στιγμή όποιος το επιθυμούσε να μπορεί να επικοινωνήσει με κάποιον κληρικό.

Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού και ο ίδιος ο Πάπας θα εξομολογούσε κάποιους από τους πιστούς στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ωστόσο ο ίδιος προτίμησε να εξομολογηθεί πρώτα ο ίδιος σε έναν κληρικό στο απέναντι εξομολογητήριο, πριν ξεκινήσει ο ίδιος να εξομολογεί.

http://www.dogma.gr

 

 

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου