ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ

ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ


 

Στα πλαίσια της πανήγυρης προς τιμήν την Κοίμησης και Μετάστασης της Θεοτόκου βρέθηκε στην Τήνο και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γεώργιος Χατζημάρκος. Φαίνεται πως εκείνος έχει συνειδητοποιήσει ότι στην Τήνο κατοικούν και γιορτάζουν την ίδια ημέρα και το ίδιο γεγονός τόσο η Ορθόδοξη Εκκλησία όχι και η Καθολική.
Αυτό διαπιστώθηκε από το γεγονός ότι εκείνος, σε αντίθεση με άλλες πολιτικές και πολιτειακές Αρχές, δεν παρέλειψε, όπως και πέρσι, συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να επισκεφθεί και την Καθολική Εκκλησία, η οποία τη νύκτα της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου, όπως κάθε χρόνο, ήταν συναγμένη στο Θεομητορικό της Προσκύνημα της Μεταστάσεως της Θεοτόκου (Παναγία Βρυσιώτισσα) και με την παρουσία πολλών εκατοντάδων πιστών που ξεπερνούσαν σίγουρα τους χίλιους, τιμούσαν την ίδια Παναγία που τιμούσαν και οι αδελφοί μας Ορθόδοξοι στην πόλη της Τήνου
Δεν ζηλέψαμε βέβαια, που τα πολεμικά πλοία τα αγκυροβολημένα στο νησί μας και τα μαχητικά αεροπλάνα που έκαναν σχηματισμούς στο αιθέρα, την ημέρα που η χριστιανοσύνη γιόρταζε, όλη μαζί, την Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων. Αυτά τα πολεμικά μέσα με την παρουσία τους ήθελαν να υπενθυμίζουν ότι στο παρελθόν υπήρξαν εχθρικές πράξεις εναντίον της Πατρίδας μας, που όλοι βέβαια και απερίφραστα καταδικάζουμε από όπου και αν προέρχονται. Ατυχής η ημέρα για τέτοια υπενθύμιση και λάθος τρόπος μνήμης. Η έχθρα δεν διορθώνεται με την επίδειξη δύναμης, αλλά αγάπης και συνεννόησης.
Θυμάμαι πως κάποια Κυβέρνηση είχε ανακηρύξει την Παναγία Προστάτισσα των ενόπλων δυνάμεων. Η Παναγία όμως δεν προστατεύει καμία ένοπλη δύναμη. Αν οπωσδήποτε την θέλουμε και προστάτισσα κάποιων δυνάμεων, τότε αυτές είναι άοπλες δυνάμεις, δηλαδή η παγκόσμια δύναμη της αγάπης.
Ο κος Περιφερειάρχης την επομένη επισκέφτηκε και τον Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την Καθολική Εκκλησία στην Τήνο και στο Νότιο Αιγαίο. Η συζήτηση στράφηκε στον περιβόητο φάκελο που αφορά την πρώην Μονή και Σχολή Ουρσουλινών στα Λουτρά.
Για το κτηριακό αυτό συγκρότημα πολλοί το θαυμάζουν, πολλοί μιλούν, αλλά ακόμη δυστυχώς δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου. Όπως γνωρίζει το αρμόδιο Υπουργείο το σχέδιο αυτό θα ξαναδώσει στο κτηριακό συγκρότημα των Λουτρών την αίγλη και την χρησιμότητα του χθες. Αυτό θα γίνει με σύγχρονες μορφές εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, πνευματικής περισυλλογής, φιλοξενίας ομάδων από το εξωτερικό και το εσωτερικό και πολλές θρησκευτικές, κοινωνικές, και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Χαιρόμαστε κάθε φορά που ακούμε ότι εγκρίθηκε ένα έργο στην Τήνο και αφορά την αδελφή μας Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά διερωτόμαστε ταυτόχρονα γιατί δεν εγκρίνεται έστω και ένα και για την καθολική Εκκλησία του νησιού!
Ελπίζουμε ο κ. Χατζημάρκος θα είναι ο Περιφερειάρχης που θα προωθήσει την υλοποίηση του έργου, εφόσον έχει εγκριθεί από τον προκάτοχό του κο Μαχαιρίδη και ο ίδιος φαίνεται τόσο πεπεισμένος για την αναγκαιότητα του έργου.

Μας δόθηκαν νέες ελπίδες και περιμένουμε! 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου