ΝΑ ΜΗ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ – ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ…

Μια όχι σπάνια περίπτωση, ειδικά σε μια αχανή χώρα όπως η Ινδία.
Μία έγκυος που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, στις 10-12-2020, πέθανε πριν γεννήσει. Επειδή όμως η άτυχη γυναίκα ήταν σύζυγος πολιτικού παράγοντα και οι ιατροί είναι Μοναχές σε Καθολικό Νοσοκομείο αρχίζουν “οι παρενέργειες”: τον Ιανουάριο έγινε μήνυση για ιατρική αβλεψία και ανακλήθηκε προσωρινά η άδεια του Νοσοκομείου.
Ζητήθηκε και η προσωρινή κράτηση των υπευθύνων, 2 Μοναζουσών και μιας λαϊκής νοσοκόμας, αλλά οι Μοναχές προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και τελικά το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να μείνουν ελεύθερες όσο διαρκεί η ανακριτική διαδικασία.


Το Pushp Kalyer Hospital ανήκει στις Αδελφές “Αγίου Ιωσήφ του Chambery” Βρίσκεται στην πόλη Sehore, 40 χλμ απ΄ την πρωτεύουσα Bhopal της πολιτείας Madhya Pradesh. Είναι το πιο αξιόπιστο, εξυπηρετεί τους ανθρώπους ανεξάρτητα από φυλή και κάστα και ειδικεύεται στα θύματα από δαγκώματα φιδιών και σκορπιών. Το μοναδικό κρατικό ίδρυμα της περιοχής δεν έχει γυναικολόγο. Επίσης παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό. Γι αυτό και οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από την τοπική κρατική αξιωματούχο “να τιμωρηθούν οι ένοχοι αλλά να ανοίξει το νοσοκομείο γιατί η περιοχή το χρειάζεται”.
Οι δύο υπό κατηγορία Μοναχές αποτελούν “θρύλους” της περιοχής γιατί εργάζονται δεκαετίες για την ανακούφιση των κατοίκων: η 72χρονη Αδελφή Lorain Thayil είναι αναισθησιολόγος ενώ η 84χρονη Αδελφή Herman Joseph γυναικολόγος, έχει εμπειρία 51 ετών, με 4.981 φυσιολογικούς τοκετούς και 1577 “καισαρικές” στο ενεργητικό της!

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από τον ιστότοπο Matters

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου