ΝΑ ΔΙΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

Αρχική σελίδα Επικαιρότητα

Εάν δεν αγαπάς, μπορεί ακόμη και με ένα δώρο να κάνεις μεγάλο κακό, ακόμη και να σκοτώσεις.
Και ο Ιούδας έκανε στον Ιησού το πιο ωραίο δώρο: ένα φιλί. Όμως αποδείχτηκε «φονικό δώρο», ακριβώς διότι δεν του το υπέδειξε η καρδιά του.
«Και όποιος δεν αγαπά, λέει μια παροιμία, πάντα ψεύδεται» Ας μην ξεχνούμε πως το που συνοδεύει το δώρο, ικανοποιεί περισσότερο από το ίδιο το δώρο»
Στον πόλεμο που ξέσπασε στην Κροατία, καμιά δεκαριά χρόνια πριν, μεταξύ των διαφόρων επεισοδίων, περισσότερο η λιγότερο θηριώδη, θυμάμαι ένα περίεργο γεγονός που έφθανε τα όρια του παράλογου.
Υπήρχαν ολόκληροι λαοί που περιπλανιόταν από το ένα μέρος στο άλλο, για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς, να βρουν λίγη τροφή και να ηρεμήσουν από το μαρτύριο της πείνας.
Εκατοντάδες και εκατοντάδες άτομα σε φυγή ήταν σχεδόν πάντα κυνηγημένοι από το στρατό που δεν επέτρεπε να φθάσει η τροφή κοντά τους.
Έπρεπε λοιπόν να υπάρξει κάποια βοήθεια από τον αέρα. Έσπευσαν τότε τα φιλικά αεροπλάνα έσπευσαν, γεμάτα από σάκους με τροφές. Στη διάρκεια της πτήσης τους έπρεπε να αδειάσουν τα τρόφιμα, προσέχοντας να επικεντρώσουν την προσοχή ώστε να πέσουν στους τόπους των πεινασμένων και στα εδάφη του εχθρού.
Μια εφημερίδα δημοσίευσε την εξής είδηση, με τίτλο: « Φονικά δώρα» και ως είχε ως υπότιτλο: « Αεροπλάνο ρίχνει τα πακέτα με τις τροφές στους χώρους των πεινασμένων προσφύγων: ένα δέμα όμως πέφτοντας σε κακότυχους, κτύπησε και σκότωσε δύο άτομα». 
Το παράλογο του συμβάντος ταρακούνησε όλη την οργανωμένη ανθρωπιστική βοήθεια: « Μα πως;» Ένα δώρο που αφαιρεί τη ζωή; Μια βοήθεια που σκοτώνει; Άρχισε τότε να επανεξετάζεται και να ξαναμελετάται άλλος πιο αποτελεσματικός και πιο σωστός τρόπος για να φθάνουν τα δέματα στους ζωντανούς. Είναι φανερό ότι το δώρο γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να βοηθηθούν και όχι να ζημιωθούν και ακόμη χειρότερο να σκοτωθεί αυτός που θέλουμε να βοηθηθεί.
Αυτό το δημοσίευμα, το βρήκα σαν μια αφορμή για να σκεφθώ το δικό μου τρόπο που χρησιμοποιώ όταν θέλω να βοηθήσω τον πλησίον μου. Η λίγη τροφή, ή τα λίγα χρήματα που μου ζητάει για να ξεγελάσει κάπως το στομάχι του, θα μπορούσε ενδεχομένως να του αφαιρέσει την αξιοπρέπεια!
Ας μην ξεχνούμε πως: όποιος λαβαίνει οποιαδήποτε βοήθεια – στο νοσοκομείο, στο δρόμο, στην οικογένεια, στην εργασία, στο σχολείο κλπ – πριν την δεχθεί, σε κοιτάζει στο πρόσωπο, μετρά την καρδιά και ζυγίζει με ακρίβεια την αγάπη που συνοδεύουν το δώρο σου.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Ενοριών 3-4 Δεκεμβρίου 2022

 Οικισμός Ενορία 3-4 Δεκεμβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας.

ΠΑΡΑχΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 2 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου