ΝΑΞΟΣ: ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ

ΝΑΞΟΣ: ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΕΤΟΣ
ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ 

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 μια συνάντηση κατηχητικού χαρακτήρα για ενήλικες, με θέμα το Ιωβηλαίο Έτος της Ευσπλαχνίας που πρόκειται να ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου 2015. Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ποιμαντικού-Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου “Αγία Ούρσουλα” στο Κάστρο της Νάξου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στις εβραϊκές ρίζες του ιωβηλαίου ή άγιου έτους, όπως αυτό περιγράφεται στην Αγία Γραφή και συγκεκριμένα στο Βιβλίο του Λευιτικού 25,8-17, καθώς επίσης και μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα Ιωβηλαία Έτη που έχει εορτάσει η Εκκλησία από το 1300, επί Πάπα Βονιφάτιου 8ου μέχρι σήμερα. Μελετήθηκε ο σκοπός των ιωβηλαίων για την Εκκλησία, τα λυσίποινα και το τυπικό με το οποίο γίνεται η έναρξη ενός Άγιου Έτους.

Το τελευταίο μέρος της κατήχησης αφιερώθηκε στη Βούλα του Πάπα Φραγκίσκου Το πρόσωπο της ευσπλαχνίας το κείμενο της οποίας είχε ήδη διατεθεί στους πιστούς για προσωπική τους ανάγνωση και μελέτη.

Τώρα, αναμένουμε την έναρξη του επικείμενου Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας και ελπίζουμε να είναι ευκαιρία θρησκευτικής ωρίμανσης και πνευματικού οφέλους για όλη την ανά τον κόσμο Εκκλησία. 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου