Νέος επικεφαλής της Αγίας Έδρας για τις Ανατολικές Εκκλησιές

 

Tη Δευτέρα 21-11-2022 η Αγία Έδρα ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του επικεφαλής από το 2007 της Cogregazione (πλέον Dicastero) per le Chiese Orientali 79χρονου Αργεντινού Καρδιναλίου Leonardo Sandri. Πρόκειται για τον 67χρονο Ιταλό Αρχιεπίσκοπο Claudio Gugerotti, ως τώρα Νούντσιο στη Μεγάλη Βρετανία.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Λονδίνο είχε αντικαταστήσει τον πρώην Νούντσιο στη Χώρα μας και τότε συνταξιοδοτούμενο Σεβασμιότατο Eduard Joseph Adams.

Ο νέος Επικεφαλής (Prefetto) έχει σημαντικές σπουδές. Είναι πολύγλωσσος και πολυγραφότατος στο χώρο των ανατολικών Εκκλησιών, ενώ διαθέτει και μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Γεννήθηκε το 1955 και χειροτονήθηκε ιερέας το 1982 στη Βερόνα. Διαθέτει Διδακτορικό σε Γλώσσες και Ανατολική Λογοτεχνία (Πανεπιστήμιο Βενετίας), Διδακτορικό στις Ανατολικές Εκκλησιαστικές Επιστήμες (Ποντιφικό Ανατολικό Ινστιτούτο) και Πτυχίο στη Λειτουργική (Ινστιτούτο Santa Giustina).

Δίδαξε Πατρολογία, Ανατολική Θεολογία, Ιστορία Ανατολικών Εκκλησιών, Γλώσσες και Ανατολική Λογοτεχνία, σε κρατικά και ποντιφικά πανεπιστήμια, στη Βερόνα, την Πάδοβα, τη Βενετία και τη Ρώμη και εξέδωσε πολλά συγγράμματα σε θέματα Ανατολικών Εκκλησιών.

Μιλά ελληνικά, λατινικά, αρμενικά (κλασσικά και μοντέρνα), περσικά, αγγλικά, γαλλικά, ρώσικα.

Από το 1985 μέχρι το 2000 εργάστηκε στη «Σύνοδο για τις Ανατολικές Εκκλησίες», όπου ήταν υπο – γραμματέας την τελευταία τριετία. Συνέχισε ως εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ: 2001-10 σε Γεωργία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, 2011-15 στη Λευκορωσία, 2015-καλοκαίρι 2020 Ουκρανία και καλοκαίρι 2020 – τέλη 2022 στη Μεγάλη Βρετανία.

Καλή αρχή!

 

Πληροφορίες και φωτογραφία από Vatican News

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου