Νέος Αρχιεπίσκοπος Παρισίων ο Αρχιεπίσκοπος Λιλ Σεβασμιότατος LAURENT ULRICH

 

Ο Σεβασμιότατος Laurent Ulrich, από το 2008 Αρχιεπίσκοπος της Λιλ επιλέχθηκε από την Αγία Έδρα ως διάδοχος του Σεβασμιoτάτου M. Aupetit, που είχε παραιτηθεί προ πέντε μηνών.

Ο έμπειρος 70χρονος κληρικός θα αναλάβει τη σημαντικότερη Επισκοπική Έδρα της Χώρας ως ο 142ος Αρχιεπίσκοπος Παρισίων στις 23-5-22, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σουλπικίου, λόγω των επισκευών που είναι σε εξέλιξη στην Παναγία των Παρισίων. Η Αρχιεπισκοπή έχει 116 ενορίες και υπηρετούν σε αυτή 477 ιερείς.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Παρισίων έχει γεννηθεί στη Ντιζόν, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα φιλοσοφίας, ενώ συνέχισε θεολογικές σπουδές στη Λυών. Υπηρέτησε ως ιερέας στην πόλη του για 20 χρόνια, πριν εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος στο Chambery. Στα 22 χρόνια που είναι μέλος της Συνόδου της Ιεραρχίας της Γαλλίας έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, ως Πρύτανης του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λίλ, αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου (2007-2013) και υπεύθυνος για την Καθολική Εκπαίδευση (2019 ως σήμερα).

Ασπάζεται πλήρως τις απόψεις του Πάπα Φραγκίσκου για θέματα μεταναστών και προσφύγων και μετριοπαθής στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του. Προσόντα που σε συνδυασμό με την πείρα του, ελπίζεται ότι θα τον βοηθήσουν να φέρει την ηρεμία εντός της παρισινής Εκκλησίας, αφενός στις σχέσεις της με το πολιτικό προσωπικό της Χώρας και τα έργα επισκευών στην εμβληματική Παναγία των Παρισίων αφετέρου στη διοίκηση της τοπικής Εκκλησίας ως «μη παρισινός» που δε δεσμεύεται από γνωριμίες και φιλίες αλλά θα αποφασίζει αξιοκρατικά.

 

Πληροφορίες / Φωτογραφίες από καθολικό πρακτορείο ZENIT

Στατιστικά στοιχεία Αρχιεπισκοπής από Liberation

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου