Νέα από την Ενορία της Μυκόνου

Χρίσμα στη Μύκονο

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Ιωσήφ στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στη Μύκονο. Στην αρχή της Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος εγκατέστησε τον νέο εφημέριο, τον πατέρα Ιωσήφ Ρόσσι. Με ένα απλό αλλά πλήρους σημασίας τελετουργικό τον ρώτησε για την προθυμία του να υπηρετήσει την ενοριακή κοινότητα μέσω της αναλήψεως των ανάλογων καθηκόντων του εφημερίου, για την σωτηρία των ψυχών. Συλλειτούργησε και ο π. Ιγνάτιος Reyes, συνάδελφος του π. Ιωσήφ στο Τάγμα του Ενσαρκωμένου Λόγου.Χρίσμα στη Μύκονο

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας επίσης ο Αρχιεπίσκοπος μετέδωσε το Μυστήριο του Χρίσματος σε 11 παιδιά, έφηβους και νέους, τους οποίους είχε προετοιμάσει κατάλληλα για το Μυστήριο τόσο ο προηγούμενος Εφημέριος π. Ριχάρδος όσο και ο νέος.

Ο ναός ήταν πλήρης από πιστούς και μία ατμόσφαιρα αληθινής Εκκλησίας δημιουργήθηκε που εόρτασε πανηγυρικά τη Δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Παρευρέθηκαν επίσης δύο μοναχές από την Τήνο, που βοήθησαν με την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της Λειτουργίας.

Στο τέλος μοιράστηκε κέρασμα έξω από τον Ναό από τα παιδιά και τις οικογένειές τους, όπου συνέχισε το κλίμα χαράς και αγάπης, που είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία.

Εμπιστευόμαστε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες στη μητρική προστασία της Παναγίας του Ροδαρίου. Ο Θεός να γεμίσει με άφθονες ευλογίες και καρπούς αγιότητας τόσο την ποιμαντική φροντίδα του νέου εφημερίου, όσο και την συμμετοχή αυτών των παιδιών στη ζωή της Εκκλησίας.

 

π.ι.ρ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου