Νέα από την Ενορία της Μυκόνου

Χρίσμα στη Μύκονο

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Ιωσήφ στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στη Μύκονο. Στην αρχή της Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος εγκατέστησε τον νέο εφημέριο, τον πατέρα Ιωσήφ Ρόσσι. Με ένα απλό αλλά πλήρους σημασίας τελετουργικό τον ρώτησε για την προθυμία του να υπηρετήσει την ενοριακή κοινότητα μέσω της αναλήψεως των ανάλογων καθηκόντων του εφημερίου, για την σωτηρία των ψυχών. Συλλειτούργησε και ο π. Ιγνάτιος Reyes, συνάδελφος του π. Ιωσήφ στο Τάγμα του Ενσαρκωμένου Λόγου.Χρίσμα στη Μύκονο

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας επίσης ο Αρχιεπίσκοπος μετέδωσε το Μυστήριο του Χρίσματος σε 11 παιδιά, έφηβους και νέους, τους οποίους είχε προετοιμάσει κατάλληλα για το Μυστήριο τόσο ο προηγούμενος Εφημέριος π. Ριχάρδος όσο και ο νέος.

Ο ναός ήταν πλήρης από πιστούς και μία ατμόσφαιρα αληθινής Εκκλησίας δημιουργήθηκε που εόρτασε πανηγυρικά τη Δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Παρευρέθηκαν επίσης δύο μοναχές από την Τήνο, που βοήθησαν με την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της Λειτουργίας.

Στο τέλος μοιράστηκε κέρασμα έξω από τον Ναό από τα παιδιά και τις οικογένειές τους, όπου συνέχισε το κλίμα χαράς και αγάπης, που είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία.

Εμπιστευόμαστε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες στη μητρική προστασία της Παναγίας του Ροδαρίου. Ο Θεός να γεμίσει με άφθονες ευλογίες και καρπούς αγιότητας τόσο την ποιμαντική φροντίδα του νέου εφημερίου, όσο και την συμμετοχή αυτών των παιδιών στη ζωή της Εκκλησίας.

 

π.ι.ρ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου