Νάξος: Πρόσφυγες – μετανάστες – Κάριτας

Νάξος: Πρόσφυγες – μετανάστες –  Κάριτας

Στα πλαίσια του Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας αλλά ακολουθώντας ταυτόχρονα και την ποιμαντική  φροντίδα για την πνευματική ωρίμαση  των μελών της ενοριακής μας κοινότητας, ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 η πρώτη από μια σειρά κατηχήσεων και ομιλιών για ενήλικες.

     Στην πρώτη συνάντησή μας, με την ευκαιρία της παρουσίας του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου μας Νικολάου επικεντρωθήκαμε στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού. Η Εκκλησιαστική μας Επαρχία, όντας πολυνησιακή, βιώνει από πρώτο χέρι τις δύσκολες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από τη μαζική διέλευση των μεταναστών και προσφύγων, στα νησιά Χίου, Λέσβου και Σάμου. Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε την κατάσταση, όπως την αντιλήφθηκε ιδίοις όμμασι ύστερα από τα συχνά ταξίδια του στα ακριτικά αυτά νησιά. Έκανε λεπτομερή αναφορά στην συντονισμένη προσπάθεια υποστήριξης και αλληλεγγύης που γίνεται από την Κάριτας (Φιλανθρωπική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας), ωθώντας έτσι το ακροατήριο να διαπιστώσει ότι οι μικρές ή μεγάλες πράξεις αρωγής και συμπαράστασης, στις οποίες κατά καιρούς προβαίνουν οι τοπικές ενοριακές Κάριτας, αξίζουν τον κόπο να γίνονται διότι «πιάνουν τόπο». Οι παρόντες, στο τέλος της παρουσίασης του θέματος από το Σεβασμιότατο, είχαν την ευκαιρία να του θέσουν σχετικές ερωτήσεις, από τις οποίες αποδείχτηκε η επιθυμία των παρόντων να συμμετέχουν έμπρακτα και αποτελεσματικά στην προσπάθεια αυτή.

     Ηθικό δίδαγμα: ίσως τελικά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να βοηθούν εμάς περισσότερο από ότι εμείς εκείνους, γιατί μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε πως …υπάρχουν και χειρότερα.

 

π.Γ.Π.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου