Μυστήρια Χριστιανικής Μύησης στην Πάρο

Μυστήρια Χριστιανικής Μύησης στην Πάρο

Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου 2023 χορηγήθηκαν από τον Σεβ/τατο Ιωσήφ τα Μυστήρια της Χριστιανικής Μύησης στις δύο ενορίες της Πάρου. Συγκεκριμένα Βαπτίστηκαν 2 νήπια, 3 παιδιά και 8 ενήλικες, έλαβαν το Μυστήριο του Χρίσματος 11 άτομα, και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας για πρώτη φορά 18 άτομα. Επίσης τελέστηκαν και 5 γάμοι.

Την προετοιμασία των Μυστηρίων την έκαναν οι Αδελφές της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, οι Ιεραπόστολοι της Αγάπης, Αδ. Χριστίνα, Αδ. Μαρία, Αδ. Τόντα και Αδ. Καντέλα, οι οποίες ήρθαν από την Αλβανία και την Αθήνα στην Πάρο από τα μέσα Ιανουαρίου. Οι αδελφές, με την βοήθεια του εφημερίου π. Μάρεκ Wysocki, αναζήτησαν και κατήχησαν όλα αυτά τα άτομα με πολύ κόπο αλλά και με θερμό ζήλο.

Η Καθολική κοινότητα της Πάρου συνεχώς αυξάνεται από τους μόνιμους αλλά και από τους επισκέπτες οι οποίοι διαμένουν στο νησί αρκετούς μήνες μέσα στο χρόνο. Αυτή η κοινότητα είναι πολυεθνική και η προσπάθεια του π. Μάρεκ να πλησιάσει και να ανταποκριθεί στις ποιμαντικές και λατρευτικές ανάγκες τους εκτιμάται πάρα πολύ και δέχεται θετικής ανταπόκρισης.

Ο σεβ/τατος Ιωσήφ ευχαρίστησε τον εφημέριο και ιδιαίτερα τις αδελφές που από το πρωί ως το βράδυ και κάθε μέρα όλους αυτούς τους μήνες ήταν αφιερωμένες στο έργο τους. Το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικότατο, αλλά συνεχίζει να υπάρχει ανάγκη Κατήχησης σε αυτή την κοινότητα και θα χρειαστεί οι Αδελφές να επανέλθουν. Οι συνθήκες διαβίωσης μερικών δεν τους επέτρεψαν να προετοιμαστούν επαρκώς και θα λάβουν τα Μυστήρια αργότερα. Να σημειωθεί ότι κατηχήθηκαν και άλλα άτομα, τα οποία προτίμησαν να τελέσουν τα Μυστήρια στην Αλβανία, μαζί με τις οικογένειές τους.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου