ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
 

Στην επιστολή, που σας  έστειλα στις 14/7/2014 σας έγραφα:

«πείθομαι ότι  είστε όλοι και όλες άνθρωποι με πίστη και καλοί χριστιανοί. Γι’ αυτό και τολμώ να σας ζητήσω να βοηθήσετε πρώτοι, εσείς άνθρωποι του μόχθου και του ιδρώτα, να μη μετατρέψουμε την ημέρα του Κυρίου σε ημέρα εμπορίου.

          Πιστεύω πως εσείς μπορείτε να δώσετε ένα μάθημα πολύ δυνατό και να αποφασίσετε να μη λειτουργείτε τη λαϊκή αγορά την ημέρα της Κυριακής. Μη φοβάστε δε θα χάσετε τίποτα, αντιθέτως ο Κύριος θα βρει τρόπους να σας ανταμείψει και θα εκτιμηθεί αυτή η μεγάλη σας και θαρραλέα πράξη».

        Στο όνομα του Κυρίου, στον οποίο ανήκει η Κυριακή, ευχαριστώ τη μεγάλη πλειονότητα των αγροτοπαραγωγών,  που πήραν την θαρραλέα απόφαση να μην κατεβαίνουν την Κυριακή στην λαϊκή αγορά και έδωσαν σε  όλους μας ένα όμορφο παράδειγμα αργίας της Κυριακής, βοηθώντας μας να καταλάβουμε ότι η Κυριακή είναι  ημέρα του Κυρίου και όχι του εμπορίου.

Μακάρι να σας μιμηθούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί σας και να αποτελέσετε ένα όμορφο παράδειγμα για την Εκκλησία και όλη την Ελληνική κοινωνία.
Ο Θεός σίγουρα θα σας ανταμείψει για την θαρραλέα και υποδειγματική αυτή απόφαση σας.

Μπράβο σας.

                                                                Τήνος 13/8/2014

Με πολλή αγάπη|
+Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου