ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΩΟΘΕΙΣ

Αρχική σελίδα – Επικαιρότητα

Μια φορά δοκίμασα πόσο είναι σημαντικό να έχεις ευσπλαχνία προς τους άλλους, όπως την εξασφαλίζουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας και όπως την δεχόμαστε από το Θεό.
Είχα κάνει ένα μεγάλο σφάλμα που όλοι μπορούσαν να το διαπιστώσουν. Γι’ αυτό και δεν τολμούσα να προσπαθήσω να δικαιολογηθώ μπροστά στους άλλους. Το λάθος μου ήταν ολοφάνερο.
Παρόλο όμως που είχα συνειδητοποιήσει την ενοχή μου, κατάφερνα με τη σκέψη μου να βρίσκω χίλιες δυο δικαιολογίες για να συγχωρηθώ ή έστω να διώξω από πάνω μου τις τύψεις και την ευθύνη μου.
Τότε σκέφτηκε το λόγο του Ιησού «Θα μετρηθείτε με το ίδιο μέτρο που μετράτε τους άλλους».
Κατάλαβα τότε πως μπορώ να αισθάνομαι αθώος μόνο όταν χρησιμοποιώ ευσπλαχνία για τον πλησίον σου: είναι δεδομένο πως «η ευσπλαχνία που προσφέρεις στον άλλο θα σου ξαναδοθεί πολλαπλάσια».
 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου