ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΥΟ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΥΟ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ
 

Μετά από απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος «ΜΑΡΙΚΑ Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ», τελέστηκε στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου Αρχιερατικό Μνημόσυνο το οποίο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος.
Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την σύντομη ερμηνεία των βιβλικών κειμένων της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε σε συντομία στους δύο ευεργέτες της Εκκλησίας και της κοινωνίας την Μαρίκα και Αλέκο Δελλατόλα. Μίλησε για το περιεχόμενο της διαθήκης τους και τον τρόπου που γίνεται η διαχείριση που έχει προβλεφθεί από τους ίδιους τους αείμνηστους ευεργέτες. Τα έσοδα που προκύπτουν από την ενοικίαση των χώρων της οικίας τους επί της Λεωφόρου Μεγαλόχαρης της Χώρας Τήνου κάθε μήνα προορίζονται για ένα διαφορετικό σκοπό.
Στο τέλος ευχήθηκε να βρεθούν μιμητές του παραδείγματός τους ιδιαίτερα όταν οι κληρονομιές δημιουργούν όχι χαρά και ευγνωμοσύνη προς τους δωρητές αλλά διχόνοιες και αγνωμοσύνη ακόμη και μεταξύ αδελφών!
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου