Μνημείο χαρακτηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού η Μονή Ουρσουλίνων Μοναχών στην Τήνο

ΜΝΗΜΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΜΟΝΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη είχε χθες Τετάρτη, στο Υπουργείο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

[…]

Η Υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι το αμέσως επόμενο διάστημα επίκειται από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, η κήρυξη σε Μνημείο της Μονής Ουρσουλινών Μοναχών στην Τήνο, η οποία χρονολογείται από το 1862.

Το κτιριακό συγκρότημα της Μονής παρουσιάζει ιδιαίτερο μνημειακό και ιστορικό ενδιαφέρον. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να προστατευθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου του, επίκειται ο χαρακτηρισμός του ως μνημείου, βάσει των διατάξεων του ν. 3028/2002.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του ενημέρωσε την κ. Υπουργό ότι αμέσως μετά την χαρακτηρισμό της Μονής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με  την Καθολική Αρχιεπισκοπή θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση της μελέτης αποκατάστασης του μνημείου μέσω του ήδη εγγεγραμμένου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της, αντίστοιχου έργου.

[…]

(πηγή: cyclades24.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου