ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στο Παρεκκλήσιο των Ουρσουλινών Μοναχών στο Πασσακρωτήρι άρχισε να βιώνεται έντονα το Ιωβηλαίο έτος της ευσπλαχνίας.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της ημέρας ήταν η άφιξη στην Τήνο της Γενικής Ηγουμένης των Μοναχών Ουρσουλινών της Ρωμαϊκής Ένωσης, Σεβαστής Μητέρας Καικιλίας, η οποία συνοδευόταν από το μέλος του Συμβουλίου και της υπευθύνου για την Γαλλία και Ελλάδα αδελφής Μαρίας- Θηρεσίας.
Η Γενική Ηγουμένη έφθασε στην Τήνο, διότι θέλησε να επισκεφθεί στην έναρξη αυτού του Ιωβηλαίου έτους της αγάπης και της ευσπλαχνίας την πιο μικρή κοινότητα των Μοναχών Ουρσουλινών που είναι εκείνη της Τήνου με έδρα το Πασακρωτήρι της Χώρας Τήνου.
Δεν ήταν τυχαίο που την ίδια αυτή Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπός μας θέλησε να τελέσει τη Θεία Λειτουργία σε μία μικρή ενορία της εκκλησιαστικής μας επαρχίας η οποία στη διάρκεια του χειμώνα παραμένει με 15 μέλη.
Την Κυριακή αυτή είχε προγραμματιστεί η μελέτη του λόγου του θεού (lectio divina), η οποία πραγματοποιείται αρκετά χρόνια στο ίδιο αυτό παρεκκλήσιο με την φροντίδα της αδελφής Θηρεσίας. Είναι μια καλά οργανωμένη και καλά προετοιμασμένη σύναξη ατόμων από διάφορα σημεία του νησιού της Τήνου, τα οποία πάντα ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της αδελφή Θηρεσίας και δίνουν ένα καλό και ενεργό παρόν σ’ αυτή τη συνάντηση προσευχής.
Μετρήσαμε περίπου πενήντα άτομα τα οποία έλαβαν ενεργό στην μελέτη του Λόγου και τα οποία ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους με την ατομική εξομολόγηση την οποία εξασφάλισαν ο π. Δημήτριος Δαλέζιος του τ. Ι και ο Αρχιεπίσκοπος μας, οι οποίοι από καιρό είχαν προσκληθεί για να εξασφαλίσουν αυτή την υπηρεσία.
Το όμορφο που συνέβη σ’ αυτή τη σύναξη προσευχής που από την αρχή είχε χαρακτηριστεί ως ακολουθία μετανοίας, ήταν ότι όλοι οι παρόντες πέρασαν από το εξομολογητήριο και εξομολογήθηκαν. Γι’ αυτό και η σύναξη αυτή χαρακτηρίστηκε ως μία καλή αρχή του ιωβηλαίου έτους, εφόσον αυτός είναι και ο σκοπός του. Να ζητήσουμε την ευσπλαχνία του Θεού μέσα από το Μυστήριο της Εξομολόγησης, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να την χρησιμοποιήσουμε στις σχέσεις μας με τον συνάνθρωπό μας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου