ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΠΟΛΩΝΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ο Luca Zauli, έγγαμος, έγινε μόνιμος Διάκονος στην Αρχιεπισκοπή της Μπολώνιας το 1997.
Ένα χρόνο αργότερα τέλεσε τη βάπτιση του… τρίτου γιου του, του Paolo! Δυστυχώς το 2012 έμεινε χήρος. Παρόλες τις δυσκολίες στάθηκε “βράχος” δίπλα στα παιδιά του μέχρι την ενηλικίωσή τους. Στη συνέχεια υλοποίησε το όνειρό του: χειροτονήθηκε Ιερέας, το 2018. Μια εβδομάδα αργότερα ο γιός του Pietro, ήδη δόκιμος Δομινικανός Μοναχός, έδωσε τους μοναχικούς του όρκους!
Στο τέλος της ίδιας χρονιάς ο μικρότερος γιος της οικογένειας o Paolo εισήχθη και αυτός στο δοκίμιο των Δομινικανών!
Την 1-5-2021 ο Αρχιεπίσκοπος της πόλης, Καρδινάλιος M. Zuppi, o ίδιος που χειροτόνησε, προ 3ετίας, τον πατέρα της οικογένειας Zauli, τον Luca, χειροτόνησε και τον, ήδη Δομινικανό Μοναχό, 26χρονο γιο Pietro! Και, σε λίγα χρόνια, θα χειροτονηθεί και ο έτερος Δομινικανός, ο Paolo.
Ο μεγάλος γιος Andrea είναι ιστορικός.
Ο π. Pietro αισθάνεται ευγνωμοσύνη για την επαφή της οικογένειάς του με την Εκκλησία, στη διάρκεια των παιδικών και εφηβικών του χρόνων.
Θυμάται και τη μητέρα τους Gabriella, με σπουδές φιλοσοφίας, καταρχήν άθεη και από οικογένεια με εχθρότητα προς το Ιερατείο!
Μεταστράφηκε στον Καθολικισμό μετά από πολλές συζητήσεις και την επαφή της με γνωστούς Δομινικανούς Ιερείς της περιοχής και, στη συνέχεια, στήριξε με θέρμη το σύζυγο και τα παιδιά της στις επιλογές τους.

Πληροφόρηση και φωτογραφία της οικογένειας Zauli από Avvenire

O Pietro είναι ο δεύτερος από δεξιά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου