ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Όσοι είχαν την ευκαιρία να παραστούν στην γιορτινή εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο του Εξωμβούργου, απόλαυσαν το αποτέλεσμα μιας εντυπωσιακής συνεργασίας Διευθυντού, διδακτικού προσωπικού, συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και γονέων.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «ταξίδι στην ελληνική παράδοση». Ένα ζευγάρι άγγλων τουριστών πήρε το αεροπλάνο και έφθασε στην Ελλάδα για παρατεταμένες διακοπές. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε  στη Θράκη, στη Μακεδωνία, στην Ήπειρο, στο Θεσσαλικό Κάμπο, στα νησιά του Ιονίου, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες.

Σε κάθε τόπο που προσγειωνόταν, οι δύο τουρίστες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  τον πολιτισμό, την πολιτιστική ζωή, τα  έθιμα του τόπου, τις πολλές  τοπικές  παραδόσεις, τα τοπικά προϊόντα και την μοναδική φιλοξενία.

Όλα αυτά έγιναν με ένα ευχάριστο, διασκεδαστικό και συντονισμένο τρόπο που εξασφαλίστηκε από την καλή προετοιμασία  των δασκάλων και το έμφυτο ταλέντο των μαθητριών και μαθητών. Τόσο το διδακτικό προσωπικό όσο και οι μαθητές και μαθήτριες επιδοκιμαζόταν συχνά με  τα θερμά χειροκροτήματα του μεγάλου ακροατηρίου

Η ζωντανή μουσική εξασφαλισμένη από τετραμελή ορχήστρα συντονισμένη από την μουσικό κα Μπακογιάννη και με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών και φωτιστικών μέσων του κ. Φιοράντη συνέβαλαν στην επιτυχία και την ομορφιά αυτής της εντυπωσιακής γιορτής για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

 

Στο τέλος της γιορτής χαιρετισμό, εκ μέρους του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου, απεύθυνε ο εφημέριος του Αγίου Αντωνίου στο Καμάρι της Στενής και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Τήνου κα Λουκρητία.

Ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, έδωσε στους συντελεστές της γιορτής θερμά συγχαρητήρια και ευχήθηκε σε όλους  καλό καλοκαίρι. Ιδιαίτερα στα παιδιά ευχήθηκε όταν μεγαλώσουν  και γίνουν δάσκαλοι ή  δασκάλες και θελήσουν να παρουσιάσουν το ίδιο ταξίδι, να έχουν τη χαρά το αεροπλάνο με τους δύο τουρίστες να και προσγειωθεί και στο αεροδρόμιο της Τήνου.

Είναι τουλάχιστο άδικο να μην  έχει λιμάνι και αεροδρόμιο ένα νησί όπως η Τήνος! 

 [module-462]
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου