Μητροπολιτικός Ναός: πανήγυρη της Υπαπαντής του Κυρίου

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ:

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

 

Η συνάντηση με το Θεό πραγματοποιείται μέσα και έξω από το Ναό: «στην προσευχή, στη λατρεία» όπως επίσης «στην οικογένεια, στην εργασία και στις κοινωνικές σχέσεις».

Αυτή τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι ενορίτες της Νάξου εορτάζοντας την Πανήγυρη του Μητροπολιτικού και Ενοριακού τους ναού, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, όπου στις 18.00 πραγματοποιήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την καθιερωμένη ευλογία των κεριών της «καντελόρας».

Λίγοι, σε σχέση με τα παρελθόντα έτη, ενορίτες και φιλέορτοι νάξιοι παρευρέθηκαν στη Λειτουργία, λόγω φυσικά των περιορισμών κατά της πανδημίας. Παρόλα αυτά τηρήθηκε η επισημότητα που αρμόζει στις περιστάσεις. Σε αυτό συνέβαλε η ενεργώς συμμετοχή των μελών της ενορίας: τα μέλη της χορωδίας, οι αναγνώστες, οι λειτουργοϋπηρέτες αλλά πρωτίστως η παρουσία του Αρχιεπισκόπου που κήρυξε προκαλώντας το ενδιαφέρον πολλών: «Αφού ο Ιησούς είναι το φως που μας καθοδηγεί, γιατί δεν επιδιώκουμε να τον συναντάμε συχνά;» ήταν ένας προβληματισμός που απήυθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στο κήρυγμά του.

«Στην εορτή της Υπαπαντής μας περιγράφεται η εικόνα ενός βρέφους που αφιερώνεται στον Θεό στην αρχή της ζωής του και δύο γέροντες στην δύση της ζωής τους που με θάρρος περιμένουν το θάνατο όχι ως το τέλος της ζωής τους αλλά ως συνάντηση με τον Θεό.

Ο Συμεών και η Άννα με χαρά περίμεναν την ημέρα του Κυρίου. Τα γηρατειά, με όλες τις δυσκολίες και τις στερήσεις, δεν είναι μία περίοδος τιμωρίας, αλλά μία περίοδος αναμονής. Αναμένουμε την μεγάλη συνάντηση με τον Δημιουργό μας, με εκείνον από τον οποίο ξεκινήσαμε».

Στην πανήγυρη παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος και ο Έπαρχος Νάξου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου