ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ!

ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ!

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέρριψε τη δωρεά του προέδρου της Αργεντινής
Μαουρίσιο Μάκρι επειδή το ποσό περιελάμβανε τον αριθμό 666.

Μια τέτοια είδηση μεταδόθηκε στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αυτές τις ημέρες. Μια είδηση που σπάει κόκκαλα. Φαίνεται ότι οι σοβαρές ειδήσεις τελείωσαν και αρχίσαμε να ασχολούμαστε και με φανταστικές και  γαργαλιστικές ειδήσεις που ανεβάζουν το θερμόμετρο των εντυπώσεων και αγγίζουν τη σφαίρα της ανοησίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποτελεί μία προσωπικότητα παγκοσμίου ακτινοβολίας και εντυπωσιάζει για τον απλό και μεστό λόγο του, τη σύνεση του,  το σεβασμό προς τις άλλες Εκκλησίες αλλά και τις άλλες Ομολογίες και Θρησκείες, την αγάπη του για τον φτωχό συνάνθρωπο, το ανοικτό  και προοδευτικό πνεύμα του, το σύγχρονο ποιμαντικό πρόγραμμά του.

Θεωρώ τη δημοσίευση της παραπάνω είδησης μια απόδειξη ότι όποιος  πρώτος την μετέδωσε:

Ή δεν  γνωρίζει τίποτε για την προσωπικότητα του Πάπα Φραγκίσκου.

Ή την γνωρίζει και θέλει να την  μειώσει.

Ακόμη και αν συμβαίνει το δεύτερο είναι βέβαιο ότι  τόσο ο ίδιος όσο και όσοι τον γνωρίζουν απλώς θα γελάσουν και ταυτόχρονα θα πικραθούν για την σημερινή  εμποροποίηση ακόμη και των ειδήσεων!

Σημ. Αν υπάρχουν ευεργέτες, εντός ή εκτός της Χώρας μας, που επιθυμούν να βοηθήσουν την Εκκλησία μας για να συνεχίσει να επιτελεί το σωτήριο και κοινωνικό έργο της, ακόμη και αν το ποσό που προτίθενται να μας διαθέσουν  περιέχει το 666 μην δειλιάσουν να μας ενημερώσουν. Θα είναι μια βοήθεια στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, τόσο στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους  δυστυχείς πρόσφυγες της Χώρας μας, όσο  και να συνεχίσουμε την αποστολή του Θεανδρικού Θεσμού  που λέγεται Εκκλησία!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου