ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ Π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

Π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Τήνος 08/03/2016

 

Η ημέρα της γυναίκας μου δίνει την ευκαιρία να απευθύνω  ένα αδελφικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες.

Τη στιγμή αυτή στο μυαλό μου τριγυρνά η εικόνα  της κατ’  εξοχήν γυναίκας, της Μαρίας από τη Ναζαρέτ, που είναι η «Παρθένος και Μητέρα, αλλά και η κόρη του Υιού της».

Τριγυρνά όμως και μια άλλη εικόνα που δεν μ’ αφήνει να ησυχάσω. Είναι τα πρόσωπα τόσων προσφύγων γυναικών που κρατούν στην αγκαλιά τους το νεογέννητο μωρό τους, αυτό που ίσως γεννήθηκε στη βάρκα που τους έφερε σε κάποια ακροθαλασσιά της χώρας μας ή σε και σε κάποιο hotspot. Είναι τα πρόσωπα εκείνων των πονεμένων γυναικών,  που αντίκρισαν το παιδί σαν τον μικρό  Αϊλάν νεκρό στην αμμουδιά ή και δεν το είδαν, επειδή το κατάπιαν  τα μανιασμένα κύματα του Αιγαίου ή το σκότωσε η μανία της απανθρωπιάς και του πολέμου.

        Η ιστορία πολλών γυναικών είναι μία επιβεβαίωση ότι «ο Θεός δεν έβαλε στον κόσμο παιχνίδια, ούτε κούκλες, αλλά αντίγραφα της Μητέρας του Υιού Του». Γυναίκες δυνατές, αλλά και πονεμένες γι’ αυτό και ηρωίδες! 

Ακόμη και αν με  εντυπωσιακό τρόπο γιορτάσουμε την ημέρα της γυναίκας αλλά τις άλλες ημέρες την ξεχνούμε, γι’ αυτό που είναι και γι’ αυτό που κάνει, μέσα στην οικογένεια, στο μοναστήρι, στην κοινωνία και  στην Εκκλησία, τότε η  γιορτή μας θα είναι άχρηστη και υποκριτική. Εάν όμως κάθε ημέρα την εορτάζουμε, τιμώντας και εκτιμώντας το μεγαλείο της, τότε θα αναπνέουμε τον ζωογόνο αέρα της ευγνωμοσύνης απέναντί της. Συγχαρητήρια γυναίκες!

Να αισθάνεστε μεταξύ σας ενωμένες. Να είστε μέσα στον κόσμο μια δυνατή αδιάσπαστη αλυσίδα, μια παγκόσμια αγκαλιά  τρυφερότητας, αλληλεγγύης και αγάπης.

Μαζί σας και  για σας  παρακαλώ το Θεό, ώστε η αξιοπρέπειά σας να γίνεται σεβαστή μέσα στον κόσμο μας, που εσείς γεννάτε.  Μην παραδοθείτε,  εξ αιτίας των ανησυχητικών γεγονότων. Μην εξουσιοδοτήσετε κανένα να εκπροσωπεί την αναντικατάστατη αποστολή σας μέσα  στην ανθρώπινη κοινωνία. Η πολιτεία χωρίς εσάς παραμένει ατελής  και στείρα και η Εκκλησία ακρωτηριασμένη και φτωχή.

        Σας ευχαριστώ για το δυναμικό σας παρόν στην Εκκλησία   και σας εύχομαι την ευλογία του Κυρίου με τις ικεσίες της Παναγίας γυναίκας,  πρότυπο της κάθε μιας σας.

Χρόνια σας πολλά
+Νικόλαος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Α   Το σημερινό ευαγγέλιο αρχίζει ως εξής: «Όταν ο Ιησούς είδε τα πλήθη ανέβηκε στο όρος, κάθισε και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου